Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Premier League-bevakningen presenteras av

Avslöjar: "Vigge" har tackat nej till Blågult

Sverige (herr)

Victor Nilsson Lindelöf tackar nej till landslagets matcher mot Rumänien och Norge.
Enligt SvFF beror på det på personliga skäl. 
Uppgifter till Fotbollskanalen gör gällande att petningen av John Guidetti spelat en roll.

Foto: Bildbyrån.

I onsdags presenterade förbundskapten Janne Andersson sin landslagstrupp till de kommande EM-kvalmötena med Rumänien (hemma på Friends Arena den 23 mars) och Norge (i Oslo den 26 mars). Det som stack ut var framför allt att anfallarna John Guidetti och Isaac Kiese Thelin, som varit återkommande i den svenska landslagstruppen, lämnades ute - och att Alexander Isak och Sebastian Andersson fick plats i stället.

- Jag hälsade på John för några veckor sedan och pratade med honom. Han har en liten bökig säsong där nere. Jag bestämde mig inte förrän i morse och försökte få tag i honom men lyckades inte, men jag har pratat med Isaac och Marcus Rohdén (som inte blev uttagen) i dag, men jag har inte fått tag i John, men däremot skickat ett meddelande, sa Janne Andersson om sitt beslut.

Annons

Nu kan Fotbollskanalen avslöja att mittbacksstjärnan Victor Nilsson Lindelöf, nära vän till John Guidetti, valt att tacka nej till landslagets kommande samling. Förbundet uppger att det beror på personliga skäl.

- Det är såklart tråkigt att Victor lämnat återbud men jag har full förståelse och respekt för hans beslut, säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida. 

Uppgifter till Fotbollskanalen gör gällande att en faktor även varit att United-stjärnans nära vän John Guidetti petats av Andersson. Dessutom har mittbacken sedan ett längre tag haft en lite knivig relation med förbundskaptenen, enligt uppgifter till Fotbollskanalen. 

Nilsson Lindelöf och hans fru Maja Nilsson Lindelöf väntar även barn ihop och födseln är beräknad till i april. 

Redan under onsdagskvällen fick Fotbollskanalen uppgifter om att Victor Nilsson Lindelöf var i kontakt med förbundet för att tacka nej till landslaget. Då gick det inte att nå förbundskapten Janne Andersson trots flera samtal och sms. Övriga medarbetare som sportchefen Stefan Pettersson, assisterande förbundskapten Peter Wettergren och presschefen Jakob Kakembo Andersson kände inte till något om det och kunde inte heller nå Andersson. SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand återkom inte trots flera telefonsamtal. Under torsdagen återkom Kakembo Andersson och Janne Andersson och meddelade att det inte förelåg något återbud från Victor Nilsson Lindelöf.

Annons

Efter VM-succén har det varit rörigare kring landslaget. I september valde just Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen att helt bojkotta media under en landslagssamling. Samlingen efteråt sa förbundskapten Janne Andersson:

- I grunden har Svenska Fotbollförbundet en mediapolicy som spelarna är medvetna om, med en öppenhet mot media. Sedan har vi i landslagsledningen våra ledstjärnor som vi jobbar med, där respekten mot media är en av 20 ledstjärnor. Jag vill och tycker att spelarna ska prata med media.

Under samlingen som följde gjorde Nilsson Lindelöf och Olsen en gemensam presskonferens vid podium istället för att gå till en mixad zon och där de förklarade sitt beslut.

- Jag måste tänka på mig själv och vad som är bäst för mig. Det var samma under VM, då jag gjorde lite mindre media. Jag ville fokusera på det viktiga. Det fungerar bra för mig, sa Nilsson Lindelöf då.

Annons

Även kring Emil Forsberg kom i höstas rapporter från den tyska tidningen Bild om att det då ska varit en "spänd relation" mellan Emil Forsberg och förbundskaptenen. 

"Svensken avbröt träningen i Stockholm på grund av känningar i ljumsken och satte sig sedan på ett flyg hem till Leipzig. Men enligt uppgift så är det här det minsta problemet. Snarare handlar det även om den spända relationen till tränaren Janne Andersson”, skrev tidningen då.

- Jag läser inte tidningen så mycket utan får sådant skickat till mig. Allt sånt där är fjanterier. Jag sitter här i dag och spelar i morgon. Ganska uppenbart att det inte finns någon schism. Allt sker på en professionell nivå, så det är inga problem, kommenterade Emil Forsberg uppgifterna då.

Även om Manchester United föll i FA-cupen under lördagen har Victor Nilsson Lindelöf stått för en oerhört stark säsong i klubblaget och vuxit fram till Uniteds främste mittback. Särskilt efter managerbytet från José Mourinho till Ole Gunnar Solskjaer så har svensken cementerat sin plats i Uniteds förstaelva. Även i landslaget gjorde han ett riktigt starkt VM, var bra i Nations League och fick Guldbollen på Fotbollsgalan i november.

Annons

Svenska Fotbollförbundet meddelade därefter att Anton Tinnerholm kallas in som ersättare till Nilsson Lindelöf i landslagstruppen. På mittbackssidan kan det däremot bli tufft, då Pontus Jansson möjligen är osäker till spel i landskamperna efter en smäll på knät i gårdagens ligamatch, samtidigt som Filip Helander fått ont om speltid i Bologna. 

Fotbollskanalen har sökt Janne Andersson utan framgång. Peter Wettergren hänvisar i sin tur till Andersson i frågan. 

Publicerad 2019-03-17 kl 15:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto