Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Experterna om "Vigges" återbud: "Känns ju helt osannolikt"

Sverige (herr)

Victor Nilsson Lindelöf tackar nej till landssamlingen i mars.
Enligt Fotbollskanalens uppgifter har petningen av John Guidetti spelat en roll.
- Om det stämmer är det nog det värsta jag hört, säger C More-experten Anders Andersson.
- Det känns ju helt osannolikt, säger C More-experten Hasse Backe.

Foto: Bildbyrån.

Fotbollskanaklen kunde under söndagen avslöja att Victor Nilsson Lindelöf tackar nej till landssamlingen senare i mars. Detta bekräftade senare svenska fotbollförbundet och SvFF uppgav att anledningen till återbudet är på grund av ”personliga skäl”. Enligt Fotbollskanalens uppgifter har en del av beslutet att tacka nej handlat om petningen av John Guidetti. C More-experten Hasse Backe, som tidigare varit involverad i bland annat Finland och Mexikos landslag, tycker att det är tråkigt att ”Vigge” tackar nej.

- Det är ju tillsammans med Granqvist ett väldigt ett stabilt mittlås. Sedan är ju Pontus Jansson lite knäskadad också och då blir det lite dilemma för Janne Andersson (förbundskapten), säger Backe.

ANNONS

Han tackar nej av personliga skäl, enligt Fotbollskanalen uppgifter handlar det delvis om att petningen av John Guidetti. Du som varit aktiv på landslagsnivå, är det vanligt att det förekommer?
- Det har nog aldrig inträffat i de tre landslagen som jag varit med runt. Jag läste om det här, men det känns ju helt osannolikt att tacka nej på grund av en kamrat. Jag vägrar att tro på det, det är så pass främmande. Det känns helt omöjligt, säger Backe till Fotbollskanalen.

C More-experten Anders Andersson, som gjorde 27 landskamper för Sverige under sin karriär, är förvånad över beskedet.

- Förvånande och mycket överraskande, säger han till Fotbollskanalen.

Enligt Fotbollskanalens uppgifter har beslutet delvis handlat om att petningen av John Guidetti. Hur ser du på det?
- Om det stämmer är det nog det värsta jag hört.

ANNONS

Varför?
-Jag har träffat honom många gånger, både när han spelade i Benfica och i landslaget – det är en kanonkille. Man spelar för sitt land, jag skulle bli mycket överraskad om det är det som spelar in. Om det är det som påverkat beslutet så skulle man vara snett på det.

Backe och Andersson är också inne på att återbudet oerhört tungt sett till det sportsliga.

- Det är ett jättestort tapp med tanke på den utvecklingskurvan han haft under Ole Gunnar Solskjær (manager i Manchester United) och räknar man i den toppfotbollen han haft i Champions League och Premier League så det ju svårt att ersätta. Men sedan måste alltid hitta ersättare i både klubb- och landslag, men det är ju en förlust, det råder det ingen tvekan om, säger Backe.

- Det är ett jättestort tapp, det är vår mest profilerade spelare som spelat stentuffa matcher varje vecka. Dessutom är det i ett läge där Pontus Jansson är lite småskadad och Filip Helander inte var med i Bolognas trupp. Det är inget gyllene läge direkt, säger Andersson.

ANNONS
Publicerad 2019-03-17 kl 16:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto