Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter bråket med Bojan - Janne ska be om ursäkt till spelarna: "Kommer beklaga"

Sverige (herr)

SOLNA. Efter ordbråket med Bojan Djordjic.
Nu kommer Janne Andersson att be om ursäkt till sina spelare.
- Det gjorde att fokuset blev på mig i stället för på spelarna efter en 5-0-seger, säger han.

21:05
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se hela Janne Anderssons presskonferens i spelaren ovan.

Jesper Karlsson hoppade in och satte en snygg frispark i 5-0-segern mot Azerbajdzjan. Efter slutsignalen fick Janne Andersson en fråga av Viaplays expert Bojan Djordjic. Det gjorde att det hettade till och blev ett stort ordbråk i studion.

På onsdagen tog Janne Andersson ut truppen till EM-kvalet mot Österrike. Då fick han frågor om bråket.

- För mig är det avverkat. Jag kommer att prata med spelarna när vi träffas och framför allt kommer jag att beklaga att jag inte hanterade situationen bättre, vilket gjorde att fokuset blev på mig i stället för på spelarna efter en 5-0-seger. Så det kommer jag att börja med det när vi samlas. Sedan går vi vidare. Då var då och nu är nu, hoppas jag, säger han.

Annons

För två veckor sedan, nästan två månader efter matchen, gick Janne Andersson ut i flera intervjuer och sa att han kände sig illa bemött av Viaplay.

Varför han gjorde det?

- Om vi börjar med hur det var så blev det ju inte bra, vilket jag har beklagat. Jag ville städa undan det på bästa sätt. Jag har gjort så många presskonferenser och intervjuer innan med har inte agerat så innan.

- Därför kallade vi till presskonferens dagen efter, för det var inte bra gjort av mig, och då städade jag undan det. Då ville jag inte gå in på orsak för jag ville inte skylla ifrån mig.

- Nästa steg var att reda ut det med Bojan så att vi kunde rensa luften, vilket vi gjorde på ett jättebra sätt. Mitt tredje steg var att prata med Viaplay för att ge min bild av situationen och tala om att jag faktiskt har känt mig respektlöst bemött när jag har kommit in där. Jag har upplevt att man pratar om sin egen syn av matchen stället för att lyssna på mig, vilket jag tycker är rimligt. Och jag tror att tittarna sitter och tittar för att höra på min version efter matchen. Det var därför jag reagerade som jag gjorde. Det framförde jag till Viaplay.

Annons

Janne fortsätter:

- Sedan var jag klar. Normalt gör jag inga intervjuer veckan efter en samling för då har jag varit så mycket i fokus. Sedan var det ett tryck på att jag skulle prata om det och då valde jag att gå ut i två intervjuer och i Efter 5 för att förklara och lägga det bakom mig. Nu är jag klar med det, men jag förstår ju att jag får frågor om det. Inför spelarna kommer jag också att lägga mig platt.

Har du pratat med Jesper Karlsson om det som hände?
- Jag ringde Jesper dagen efter. Han var ju inte inblandad även om det var han som utlöste diskussionen. Vi har en bra dialog jag och Jesper.

Publicerad 2023-05-31 kl 13:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto