Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter gästspelet i EM-studion - Musovic öppnar för fler expertuppdrag

Sverige

GÖTEBORG. Zecira Musovic, 28, gästspelade som expert i SVT:s EM-studio.
Nu öppnar landslagsmålvakten för fler uppdrag i tv-rutan.
- Det var skitkul - men jag var jättenervös innan, säger hon.

Foto: Bildbyrån.

Välbehövlig semester efter en lång säsong som kröntes med en ny WSL-titel med Chelsea. Då spenderade den svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic ledigheten med familjen - och i SVT:s EM-studio.

- Det var skitkul. Jag var jättenervös innan. Det var en annan typ av utmaning, men jag är en människa som dras till utmaningar och kanske lite av det okända. Det här var verkligen en sån grej, säger Musovic.

- Jag fick sätta mig in i herrfotbollsvärlden, lära känna alla målvakter, spelare och lag. Det var skitkul. Det är en jätteduktig studio i SVT, så det kändes väldigt bekvämt och tryggt att komma in där i André Pops (programledare) ledning.

Annons

Vill du göra det igen?
- Ja absolut, säger Musovic glatt.

Kände du att du tog chansen?
- Haha, det får de andra avgöra, men jag gjorde mitt bästa och hade skitkul. Då brukar det bli att man tar chansen också.

Hon tror samtidigt att gästspelet som expert i EM-studion kan hjälpa henne som spelare.

- Den analytiska förmågan utvecklas. Jag får sätta mig in på ett helt annat sätt i hur lag spelar, hur tränare tänker, vad som händer bakom kulisserna - även om man inte har någon som helst aning om det. Desto mer fotboll man ser desto mer lär man sig, speciellt om man har ett väldigt öppet mindset som jag har och är villig att lära sig.

Publicerad 2024-07-10 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto