Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Elanga svarar på Ronaldos kritik: "Unga spelare i United lyssnar"

Sverige (herr)

GIRONA. Cristiano Ronaldo anser att de unga spelarna i Manchester United inte tar lärdom av honom.
Nu svarar Anthony Elanga.
-  Unga spelare i United lyssnar, säger han.

4:26
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med Anthony Elanga i spelaren ovan.

Cristiano Ronaldo har snart kritiserat allt som går att kritisera i Manchester United. Han har riktat kängor mot tränare ten Hag, ägarfamiljen Glazer och hur klubben har utvecklats. Allting i den uppmärksammade Piers Morgan-intervjun.

Det senaste han gav sig på var klubbens ungdomsspelare, som bland andra svenske Anthony Elanga (20) och argentinaren Alejandro Garnacho (18) får kategoriseras som. Ronaldo menade att de unga spelarna inte lyssnar tillräckligt mycket på honom och därför går miste om lärdom och utveckling, samt att de distraheras av mobiltelefoner.

På torsdagens svenska pressträff i Girona svarade Anthony Elanga.

Annons

- Jag tror att han sa unga spelare rent generellt. Det är svårt eftersom vi är en ny generation. För mig så är jag alltid fokuserad till 100 procent på vad jag gör. Men jag kan förstå vad han säger. Vi är en ny generation. Finns mycket telefoner och teknologi och sådant. Så det är ganska enkelt för unga spelare att tappa fokus. Men för mig så har jag alltid varit fokuserad till 100 procent på mitt jobb och med vad jag gör. Unga spelare i United lyssnar. Men jag kan förstå vad han säger, säger Elanga.

Hur är stämningen i Manchester United?
- Jag har hört många saker. Många har frågat mig. Men just nu är jag med landslaget. Klubben håller på och redogör för vad som har sagts. När jag kommer tillbaka till klubben kommer vi säkert att diskutera vad som har hänt.

Kan du stänga av vad som händer nu när du är med landslaget?

Annons
- Det är ganska svårt. Alla har ju telefoner och sånt. Sedan har jag massa kompisar i Manchester och i Sverige som undrar vad som har hänt. Alla är nyfikna. Jag vet inte själv. Jag har bara hört vad andra har hört. När jag kommer tillbaka till klubben får jag förhoppningsvis reda på vad som har hänt.

Ronaldo är en av världens största någonsin - förstår du att det blir så här stort som det har blivit?
- Absolut. Han är ju en av världens största spelare. Klart att när något sådant här har hänt så kommer folk vilja prata om det.

Vad har han betytt för dig?
- Väldigt mycket. Han har hjälpt mig väldigt mycket. Både på och utanför plan. Han är en inspiration, inte bara till mig utan till alla ungdomsspelare i United.

Har din uppfattning om honom förändrats på grund av det som har hänt nu?
- Inte så mycket. För när jag är med honom har han inte förändrats. Han är fortfarande Cristiano Ronaldo för mig. Han har hjälpt mig väldigt mycket. Även om den här intervjun är gjord… för mig har han fortfarande varit bra mot mig.
Annons
Publicerad 2022-11-17 kl 19:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto