Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ishak om märkliga reaktionerna efter förlängningen av kontraktet: "Tror inte på mig"

Sverige (herr)

GIRIONA. Han nobbade svenska klubbar och stora pengar från lag i Saudiarabien - för att förlänga med Lech Poznan.
Något polsk media har svårt att tro på.
- De tror att jag har någon deal med klubben att jag ska lämna, säger han.

3:36
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se en intervju med Mikael Ishak i spelaren ovan.

Lech Poznans kapten Mikael Ishak förlängde nyligen sitt kontrakt till sommaren 2025. Trots att han ska ha haft betydligt bättre erbjudanden på bordet, där han bland annat kopplats ihop med klubbar som Malmö FF, St. Pauli, Galatasaray, Olympiakos och lag från Mellanöstern.

- Jag tänkte igenom många saker och till slut kom vi fram till att vi trivs, jag är älskad av klubben, jag har förtroende från allt och alla, jag är kapten. Jag var inte redo att lämna det, säger han.

Det har snackats om rekordkontrakt?
- Haha, det vill jag inte kommentera, men det är klart att jag är nöjd. Jag hade inte skrivit på om jag inte hade varit nöjd. Men jag vill inte hinta om några summor.

Annons

Känner du att klubben har visat att man vill satsa på dig?
- Absolut.

- Men familjesituationen var viktig. Sonen går på dagis och den andra kommer snart att börja. När det här kontraktet går ut så har vi en flytt kvar. Om vi hade flyttat nu så måste vi flytta nu och sedan en gång till. Sådana saker spelade också in.

Det skrevs om Malmö FF - var det nära?
- Jag vill inte kommentera andra klubbar med respekt för deras klubb. Men det var några klubbar som ni har skrivit om på Fotbollskanalen, där var ni rätt ute. Några som jag haft diskussioner med. Sedan var det några klubbar som inte stämde alls.

Fanns det klubbar i Sverige som var intresserade?
- Ja, det var några diskussioner. Men jag ville vara utomlands.

Mikael Ishak är tydlig med att han trivs väldigt bra i Lech Poznan och att han verkligen har tagit klubben till sitt hjärta.
Annons

- Resan i Poznan har varit lyckad från dag ett. När jag kom till klubben spelade vi Europa League. Mitt andra år så vann vi ligan, något klubben inte hade gjort på flera år. Nu mitt tredje år så har vi tagit oss vidare från gruppen i Europa Conference League, det har inte hänt på tolv-tretton år. Så det har varit en succé från dag ett och jag har fått förtroende, har fått spela och är kapten.

Hur var reaktionerna från fansen när du förlängde?
- Ouff. Media där borta tror ju inte att det är sant. De tror att jag har någon deal med klubben att jag ska lämna, trots att jag precis har förlängt. Alla är väldigt glada.

Vadå tror att du ska lämna?
- Alla frågade om jag spelar klart säsongen. Media tror inte att jag ska stanna utan att jag har gjort en deal om att lämna innan säsongen är slut. På riktigt. Men jag skrev ju på för att jag vill stanna.
Annons

Hur märker du av kärleken från fansen?
- Den har varit enorm. När man är ute på gatan, på sociala medier. Man märker av det mycket. Det är en klubb med många fans.
Publicerad 2022-11-18 kl 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto