Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Forsberg hyllar Hagblom och avslöjar framtidsplanen i Sundsvall: "Jag brinner"

Allsvenskan

GIRONA. I framtiden vill Emil Forsberg ha en roll i Gif Sundsvall.
Som i dagarna gick skilda vägar med sportchefen Urban Hagblom.
- En klubblegendar utan dess like, hyllar Forsberg för Fotbollskanalen.

4:06
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Sveriges möte med Mexiko i spelaren ovan.

I dagarna blev det officiellt: Urban Hagblom lämnar Gif Sundsvall efter degraderingen till superettan. Ett tråkigt avsked, menar landslagsstjärnan Emil Forsberg. Han har spelat i klubben, följer den nära och känner sportchefen väl.

- Ouff… jag har ju känt Urban så länge jag levt. Han har varit där i 30 år och jag är ju 31. Vi har känt varandra hela livet. Han har inte bara varit sportchef i Gif Sundsvall. Han har gjort så mycket bakom stängda dörrar som ingen vet om. Han har dragit ett oerhört lass för föreningen så pass länge. För mig är han en otroligt viktig person för Gif Sundsvall. Det kommer han alltid vara, säger Forsberg.

Annons

- Han är en klubblegendar utan dess like. Det är tråkigt. Samtidigt vill ”Giffarna” göra något nytt. De vill gå på en ny linje och där var de inte överens. Huvudsaken är att man skiljs som vänner och att man skakar hand. Jag hoppas att han blir rejält, rejält avtackad. Både av Gif Sundsvall och Sundsvall som stad, för arbetet han gjort för klubben under så lång tid. Det är en fantastisk man.

Har du haft kontakt med honom än?
- Nej, men jag ska hem nu i vinter så jag tänkte att jag ska sätta mig ner med honom och ta en lunch. Det ska bli kul att få prata lite och höra vad han har för idéer.

Vad tror du om vägen vidare för ”Giffarna”?
- Som jag förstått är det en intressant och bra väg, hoppas vi. Vi får se. Det är alltid läskigt när en person som Urban lämnar. Man känner: "Oh, det blir mycket nytt, kommer det här fungera?".

Annons

- Men det handlar om att få in rätt tankesätt kring hur man vill jobba med ungdomar, hur de ska upp (i A-laget) och hur man får till en röd linje genom hela föreningen från ungdoms- till A-lag.

Forsberg utvecklar:
- Det kommer inte alltid vara sex, tio eller 15 spelare som tar klivet. Det kan handla om en eller två. Men det handlar om att få igång ett slags system där man vet att det fungerar. 

I framtiden tänker Forsberg flytta hem till Sundsvall och då är han intresserad av att ha en roll i klubben. Han intresserar sig överlag för fotbollstaktik och frågor som rör hur man bygger en framgångsrik klubb.

- Jag brinner. Det är väl ett intresse som jag skapat lite mer på senare tid. Jag hade ju Ralf Rangnick som sportchef länge, han har byggt upp många projekt; Hoffenheim, Hannover, Red Bull Salzburg. Allt har varit en process och han har tittat på hur man ska jobba med ungdomar, karaktärsmässigt och så vidare. Det är intressant.

Annons

Är det sportchef du ser dig själv bli?
- Jag tror inte att jag kommer bli sportchef, jag blir nog tränare i sådana fall. På något sätt. Jag tycker det är väldigt intressant att titta på matcher och analysera. Jag har haft fantastiska tränare som jag lärt mig av och försökt suga in så mycket som möjligt från.

- Kanske sportchef, men mest av allt tror jag att jag blir assisterande eller tränare. Jag har många idéer i huvudet.

Men först vill Forsberg spela för Malmö FF igen. En återkomst till de himmelsblå kommer dock dröja då 31-åringen har avtal med RB Leipzig fram till sommaren 2025.

Publicerad 2022-11-18 kl 07:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto