Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Elm - en av få som tog chansen

San Marino-matchen var en chans att spela in sig i nästa EM-kvallag. Få svenskar tog den. Rasmus Elm var ett undantag.

Fotbollslandslaget ska slå San Marino elva gånger av tio — oavsett vilka spelare som står på planen.

På så sätt var petningen av Anders Svensson odramatisk.

Samtidigt kan det ha varit signalen på att det är dags för den generationsväxling som många trott skulle komma för flera år sedan.

Vicekaptenen Svensson hade förmodligen startat om förbundskapten Erik Hamrén varit övertygad om att det är 35-åringen som ska vara navet på det svenska mittfältet i ett eventuellt EM-slutspel nästa sommar.

Elm är framtiden

Framtiden tillhör i stället Rasmus Elm, 23. Det fina inhoppet i fredags belönades med en plats från start på tisdagskvällen.

Och AZ Alkmaars stjärna hade en fot och sin brådmogna fotbollshjärna med i de flesta farligheter Sverige skapade, fram till att han blev utbytt i 65:e minuten.

- Rasmus var värd chansen efter inhoppet senast. Han har varit taskig i magen i några dagar och osäker på om han skulle orka 90 minuter, det var därför jag bytte ut honom, sade Erik Hamrén.

Men den hänsynslösa satsningen mot en San Marinospelare i första halvlek sänker Elms betyg.

Att dra på sig en varning — dessutom på offensiv planhalva — mot Europas sämsta lag står högt upp på Hamréns förbjudet-att-göra-lista.

Övriga "nykomlingar", då?

Vi kan konstatera att Martin Olsson inte är lösningen på Sveriges vänsterbacksproblem, som blev accentuerat av Oscar Wendts haveri i Budapest.

Olsson sade efter Ungern-matchen att han är med för "att bidra offensivt". Det syntes det inte mycket av mot San Marino.

Visst, Olsson rusade upp och gjorde 3—0 (som till slut blev 5—0), men då var hemmalagets backlinje både tröttkörd och uppgiven.

Ingen favorit längre

Ola Toivonen må ha varit en Hamrén-favorit. Den tiden är förbi nu. Petad senast, nu utbytt efter 60 minuter. Toivonens kroppsspråk när han satte sig på bänken sade allt.

- Det fungerade inte som jag hade hoppats. Ola, Johan (Elmander) och Zlatan (Ibrahimovic) sprang i samma ytor, sade Hamrén.

Dessutom innebar Toivonens intåg att Johan Elmander tvingades ut på vänsterkanten, där han spelar under protest.

TT

Publicerad 2011-09-07 kl 00:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons