Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Experten om största utmaningen för Sundhage-ersättaren: ”Har varit problem"

Foto: Scanpix

Pia Sundhages relation med klubbarna i damallsvenskan är sval. Experten Hanna Marklund tror att den aspekten blir Peter Gerhardssons största utmaning när han tar över som förbundskapten.
-Det blir viktigt att skapa ett bra samarbete, det har varit ett problem, säger Marklund till Fotbollskanalen.

När SvFF förlängde kontraktet med Pia Sundhage efter OS röstade samtliga klubbar i damallsvenskan emot beslutet.

Sundhage var besviken att kritiken inte förmedlats till henne personligen, när hon fick reda på kritiken.

Det är just relationen med klubbarna i damallsvenskan som TV4:s expert Hanna Marklund tror blir den största och viktigaste utmaningen för Peter Gerhardsson när han tar över efter EM i Nederländerna 2017.

- Det blir nog viktigt att återigen skapa ett bra samarbete med klubbar som har varit ett problem nu en period. Det behövs ett starkt samarbete mellan damallsvenskan och landslaget. Det handlar om att göra spelarna bra där. Det är nog viktigast av allt.

Vad har inte fungerat där tidigare tror du?
- Som landslagsledare får man sparsamt med tider med laget och ville nog ha mer tid med där. Det påverkar ju damallsvenska klubbarnas verksamhet, blir utan spelare en längre tid då. Det är i de egna klubbarna som de tränar främst. Och så är det viktigt med samarbete för att få fram unga talanger i Sverige, då behövs det bra dialog.

Marklund är positiv till valet av Gerhardsson som ersättare till Sundhage.

- Spontant känner jag en väldigt bra känsla. Jag tänker att det är en tränare som har mycket erfarenhet men också av det jag sett har ett positivt intryck. Han har mycket erfarenhet från många olika sidor även från ungdoms och landslagsfotbollen och är van på både dam och herrsidan i Bälinge (Bälinge IF Damfotboll) och av det jag hört av spelarna för länge sen är att de var väldigt positiva till honom.

Förvånad över valet?
-
Ja, det blev jag. När jag fått frågan nu innan, om vem man tror, då har inte hans namn dykt upp. Men det en lite en positiv sak det också, att det verkligen blir nytt och det kommer lite kraft utifrån. 

Publicerad 2016-11-29 kl 13:48

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER