Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fem spelare kan lägga av i landslaget: "Blir en generationsväxling"

Sverige (herr)

SOLNA. Fem spelare kan sluta i landslaget efter EM.
Janne Andersson har fått ett definitivt besked - och väntar på fyra till.
- Jag kommer prata med de spelarna, säger förbundskaptenen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Janne Andersson resonerar om den kommande generationsväxlingen.

Fem spelare i EM-truppen kan sluta i landslaget efter turneringen. Det beskedet lämnade förbundskaptenen Janne Andersson under torsdagen.

Kring en spelare är det definitivt att landslagskarriären är över, enligt Andersson. Det handlar om Andreas Granqvist, 36.

- "Granen" lägger ner. De andra har jag inte pratat fullt ut med. Jag kommer ringa till de spelarna och prata i lugn och ro. Jag misstänker att det är några stycken men det finns inga klara besked om det i dag, säger Janne Andersson.

Sedan tidigare har Marcus Berg, 34, aviserat att han slutar i landslaget efter EM och Sebastian Larsson, 36, har erkänt att "mycket tyder" på att han gjort sin sista landskamp. Vidare har högerbacken Mikael Lustig, 34, förklarat att han ska fundera under den närmaste framtiden efter EM för att komma fram till om han ska sluta i Blågult eller köra vidare.

Annons

Dessutom ska Janne Andersson ta ett snack med Gustav Svensson, 34, som också möjligtvis tackar för sig i landslaget.

- Ja, Gustav är väl den femte som jag utan att veta kan tänka mig (funderar över framtiden). Det är ju de fem som är äldst som det kan vara aktuellt med. De kommer jag prata med och checka av läget.

Han säger också:

- Det kommer bli en generationsväxling. Om den kommer nu helt och hållet får vi se. Men det är spelare som gjort enorm nytta och som satt en viss standard i allt vi gjort. Vi får se vilka det blir som slutar och hur många, och sen får vi hantera det därifrån.

En sak är säker: Andersson är inte en tränare som försöker övertala någon spelare om att fortsätta spela.

- Jag kommer aldrig någonsin övertala någon. 

Förbundskaptenen slår också fast att spelarna inte behöver göra sig tillgängliga för landslagsspel hela vägen fram till och med VM i Qatar nästa år.

Annons

- Det behöver inte vara ett beslut som sträcker sig över VM. Det kan vara ett beslut som sträcker sig fram till nästa landskamp.

Publicerad 2021-07-01 kl 12:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto