Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Larsson nära tårar - kan ha gjort sin sista landskamp: "Det vore ingen vild gissning"

Sverige (herr)

Sverige åkte ut mot Ukraina efter förlängning. 
Sebastian Larsson kan ha gjort sin sista landskamp och var nära tårar efteråt. 
- Vissa känslor är svåra att hantera just nu, säger landslagskaptenen. 

3:26
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Sverige åkte under tisdagskvällen ut mot Ukraina i åttondelsfinalen i EM. Ukraina avgjorde i den 121:a minuten, och därmed blev det ett tungt uttåg för svensk del.

Sebastian Larsson, som var lagkapten i matchen, kan ha gjort sin sista landskamp och var efteråt känslosam. 36-åringen var nära tårar. 

- Det känns väldigt tomt, så jag har inte någon bra sammanfattning. Vi hade en förhoppning om att vinna och gå långt, men tyvärr åkte vi ut, säger han och fortsätter:

- Jag har inte upplevt tyngre stunder. Det har säkert varit något liknande, men skillnaden nu är att det är svårt att ta in känslorna. Det känns stumt och tomt.

Annons

Var det din sista landskamp?
- Det är mycket som tyder på det, ja. Det vore ingen vild gissning. Vissa känslor är svåra att hantera just nu, säger han. 

Vad kommer du att sakna mest?
- Det är svårt att ta på den frågan. Jag fick någon fråga i går om det var sista landskampen och jag har varit bra på att skjuta på sådant. Nu är det svårt att hantera alla tankar. Jag måste få distans för att kunna säga mer om hur det känns eller hur det blir. Drömmen var inte att det skulle ta slut nu, men det tog slut i dag. 

Han fortsätter:

- Det är för mycket saker som snurrar i huvudet för att sätta ord på det. 

Vad har det betytt för dig att få vara kapten?
- Det har betytt snudd på så mycket det kan betyda. Det är en stolthet som är svår att begripa. Jag letar efter bättre ord, men det är svårt att beskriva. Det är få saker som kan betyda lika mycket.

Annons

Hur ser du på framtiden för landslaget?
- Jag ser väldigt ljust på den. Det är unga spelare som kommit fram som lyser extremt starkt. Sedan har en som Emil lyst hela mästerskapet. Vi har även Robin där bak och det är en trygghet med en sådan kugge. Jag missar säkert någon, men jag tycker att det ser väldigt ljust ut för landslaget och med möjligheten att kunna spela på olika sätt. Det är ingen tvekan om att vi kommer få följa Sverige med framgångar i framtiden.

Publicerad 2021-06-30 kl 01:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto