Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Danielsons ord om utvisningen: "Blev överraskad när jag fick det gula…"

Sverige (herr)

Marcus Danielson fick rött kort i förlängningen mot Ukraina.
Nu berättar mittbacken om situationen och känslorna.
- Det kändes väldigt tungt att bli utvisad och det är omöjligt att inte få negativa tankar, säger han.

5:10
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/C More

Se en intervju med Marcus Danielson efter Sveriges uttåg i EM i spelaren ovan.

5:10
Danielson efter uttåget: "Väldigt tungt"
0:58
Danielson får direkt rött

Vid ställningen 1-1 i förlängningen mellan Sverige och Ukraina åkte Blågult på ett rött kort. Marcus Danielson stämplade Artem Besedin och efter VAR-granskning fick han syna det röda kortet, efter att först ha blivit varnad.

I en intervju med TV4 berättar mittbacken om situationen.

- De lyfter upp en långboll som skarvas vidare och jag går in för att rensa i väg den. Jag är först på bollen, men sedan träffar jag olyckligt på deras spelare efteråt. I efterhand har jag sett att det inte ser bra ut, men jag hade en annan känsla på matchen, säger mittbacken och fortsätter:

- Det kändes väldigt tungt att bli utvisad och det är omöjligt att inte få negativa tankar att vi hade haft ett bättre resultat om jag varit kvar på plan.

Annons

Att det blev rött kort förvånade Danielson när han var ute på plan.

- Jag blev ganska överraskad när jag fick det gula kortet. Det är svårt att uppfatta i situationen hur jag träffar deras spelare. Jag känner att jag träffar, men inte på vilket sätt. Jag har sett situationen i efterhand och jag tar bollen först, men han har sitt ben i marken och jag träffar honom med sulan. Det ser inte alls bra ut. Jag vet inte vad jag ska säga mer. Det är sådant som händer i fotbollen.

När det blev rött kort kändes det jobbigt, berättar Danielson.
- Givetvis var det väldigt tungt. Jag ville vara kvar och bidra och det kändes som att vi hade ett stort övertag. Ukraina var trötta och vi hade stora möjligheter att avgöra innan straffläggning. Det var väldigt jobbigt att sitta i omklädningsrummet och se resterande del av matchen. Men stort cred till alla i laget som var ute på planen. De krigar helt fantastiskt. Det känns så tungt att vi inte får med oss något bättre i dag. Generellt gör vi en bra match, men det är svårt att glädjas åt nu, säger han.

Annons

Att inte kunna få bidra på plan och följa matchen i omklädningsrummet var jobbigt, berättar Danielson.

- Det var alla möjliga känslor som kom upp. Jag var nervös med tanke på att jag satt laget i en tuff situation. Vi slutade aldrig jobba och det var helt fantastiskt att se vilket arbete de lade ner sista 20 minuterna i förlängnigne. Det är ett hemskt avslut att de får avgöra i 121:a minuten, säger han.

I den mixade zonen efter matchen sa också Danielson:

- Min intention var ju absolut inte att skada deras spelare. Jag har bett om ursäkt. Det var inte min mening träffa. Tyvärr är skador en del av fotbollen och det är givetvis tungt för honom att bli skadad.

Besedin, som blev skadad, tvingades till byte efter Danielsons tackling. När han lämnade planen haltade han också kraftigt och tog stöd av ukrainska ledare samtidigt som han var lindad kring sitt ben.

Annons

Efter matchen träffade Danielson Besedin och bad om ursäkt – trots språkförbistringar.

- Deras förbundskapten översatte. Han (Besedin) godtog väl min ursäkt som jag förstod det. Det blev inte en så lång pratstund. Jag sa på engelska till honom vad jag tyckte så fick han det översatt och det är självklart tungt för honom att bli skadad.

Det ukrainska lägret var dock irriterade på Danielson efter tacklingen.

- Vi vet inte hur det är med Besedin, men vi hoppas att hans knä är okej. Läkarna tar hand om honom nu och kollar hur det är. Det var en väldigt hård spark han fick och vi är väldigt upprörda över detta. Han har haft det svårt under de senaste två åren. Vi ska spela för honom mot England, sa förbundskapten Andrij Sjevtjenko.

Publicerad 2021-06-30 kl 01:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto