Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Andersson om Kulusevski-skiftet: "En lite annorlunda typ av forward"

Sverige (herr)

Dejan Kulusevski ersätter Robin Quaison mot Ukraina. 
Janne Andersson ser fram emot att få se Kulusevski ihop med Alexander Isak. 
- Han är en lite annorlunda typ av forward, säger förbundskaptenen till TV4. 

1:24
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TV4.

Se hela intervjun med Janne Andersson i spelaren ovan.

Sverige ställs under tisdagskvällen mot Ukraina i EM-åttondelsfinal i Glasgow. Förbundskaptenen Janne Andersson väljer att göra en förändring i sin startelva gentemot Polen-matchen, då Dejan Kulusevski får bilda anfallspar ihop med Alexander Isak. Mot Polen fick Robin Quaison chansen från start i tvåmannaanfallet. 

Nu berättar Andersson om vad han tycker att han får med Kulusevski på planen. 

- Jag får en forward, som är ganska rörlig och är duktig på att hitta tomma ytor. Han rör sig över lite större ytor och möter lite djupare i planen. Han är en lite annorlunda typ av forward, även om jag såklart gärna vill att han ska vara en djupledsforward också och det kan han också. Det blir intressant att se "Alex" och Dejan ihop, säger Andersson till TV4.

Annons

Andersson ser vidare fram emot en spännande drabbning. 

- Det är vinna eller försvinna, men det har man nästan känt under hela den här turneringen. I ett mästerskap betyder varje match oerhört mycket. Men visst, i dag är det verkligen så, antingen åka hem eller vara med vidare.

Han fortsätter:

- Jag hoppas att vi kan få tag i dem lite högre upp i planen i vårt presspel och på så vis kan etablera lite mer spel på deras planhalva, vilket vi inte har varit lika bra på. Vi har varit lite låga. Samtidigt vill jag att vi håller ihop laget riktigt bra. De är spelskickliga och får de ytor framför allt centralt eller i sina kontringar är de jätteskickliga. Det är alltid en balansgång mellan vad de gör och vad vi gör. 

Sveriges startelva: Robin Olsen - Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Marcus Danielson, Ludwig Augustinsson - Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg - Alexander Isak, Dejan Kulusevski

Annons

Sverige-Ukraina sänds i TV4 och på C More med studiostart 20:00 - du kan se den här.

Publicerad 2021-06-29 kl 20:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto