Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Forsberg är en av Sveriges nycklar: "Måste få honom rättvänd och i fart"

Foto: Scanpix

Försök igen

LUXEMBURG. Sverige jagar tre tre poäng och vill föra spelet.
En av nycklarna blir Emil Forsberg.

- Vi vill  ha honom i 
ytan där han kommer rättvänd, säger Janne Andersson.

Emil Forsberg har fått en bra start på säsongen i Bundesliga. Mittfältaren har gjort två mål och lika många assist och är en av anledningarna till att nykomlingen Red Bull Leipzig är femma i ligan. När Sverige på fredagen spelar borta mot Luxemburg är det bara seger som gäller och nu berättar Janne Andersson att en av nycklarna blir att försöka få ut lika mycket som klubblaget får av Forsberg.

- Emil är en spelare med fart, en spelare som ska ha bollen i fart, utmana och vara konstruktiv. Emil har mycket av de jäkligt intressanta egenskaperna som kan låsa upp ett försvar. Vi spelar ju på ett sätt som är lite nytt för alla spelarna, det är inte revolutionerande mot så som han faktiskt spelar i sitt klubblag, det är relativt likt och där hittar han den här ytan där han kommer rättvänd ganska ofta. Så det är något som vi både har tränat på och som vi har pratat om. Det är absolut en av våra nycklar att få med Emil i bra positioner, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Själv menar Emil Forsberg att formen inför fredagens VM-kval är bra. 

- Det viktiga är att vi gör det som lag. Det är en match vi ska gå ut och vinna. Vi ska föra spelet och ta matchen dit vi vill. Vi ska ha press på oss att vinna de här två matcherna. Det måste vi göra om vi vill ta oss till VM.

Se presskonferensen med Janne Andersson inför mötet med Luxemburg i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-07 kl 07:40
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER