Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Forsberg till Fotbollskanalen: ”Vi har tillräckligt med kvalitet för att slå Italien”

Foto: Bildbyrån/ Max Richnau.

MÜNCHEN. Italien har inte missat ett VM-slutspel sedan 1958.
Nu måste Sverige bryta sviten för att själva kunna ta sig till Ryssland-VM.
- Vi har tillräckligt med kvalitet för att slå Italien, säger Blågults Emil Forsberg till Fotbollskanalen. 

En andraplats i grupp A ger Sverige en chans att ta sig till sommarens VM i Ryssland via playoff. Kroatien, Danmark, Schweiz och Italien var alla möjliga motstånd för Blågult - lotten föll på Italien.

Landslagets mittfältsstjärna Emil Forsberg berättar om vad som gick genom huvudet när det stod klart att Italien skulle bli playoff-motstånd:

- Inte så mycket. Det fanns andra lag som vi hade kunnat få. Nu fick vi Italien, och det är som det är. Det blir otroligt svårt, men ingenting är omöjligt. Vi har redan slagit Frankrike och har även slagit ut Holland. Jag tycker att det ser ljust ut. Vi kommer dit med ett jäkla bra självförtroende, vi tror verkligen på att vi kan göra det. Jag tycker att vi har visat det under hela kvalet, säger Forsberg till Fotbollskanalen.

Är det en fördel för er att vara tydlig underdog och slå underifrån?
- Nja, jag vet inte. Vi hade gjort vårt oavsett vilka vi hade fått, och det kommer vi att fortsätta att göra nu. Vi har tillräckligt med kvalitet för att slå Italien, det är jag helt säker på. Men vi måste göra allt rätt.

Vad är nyckeln för att slå ut Italien?
- Som det har varit i alla andra matcher: vi måste göra det tillsammans. Det är så som det fungerar.

Italien har inte missat ett VM-slutspel sedan Sverige-VM 1958. Vad skulle det betyda att slå ut dem?
- Det är klart att det skulle betyda mycket och att det är något som vi vill göra. Men statistik och historia är inget som man ska lägga någon energi på. Vi vill helt enkelt ta oss till VM, så enkelt är det.

Playoff-mötet inleds i Solna med match på Friends Arena om knappa två veckor, fredag den 10 november. Returmötet spelas på San Siro i Milano måndag 13 november. 

Landslaget har även gjort klart med en ny herrlandslagschef efter Lars Richt, som slutar efter 18 år på posten. Efterträdare blir den tidigare landslagsspelaren Stefan Pettersson, som Forsberg även haft som agent under tiden i Gif Sundsvall. Utnämningen av Pettersson är dock inget som Forsberg vill prata om.

- Det är inget som jag vill kommentera. Det tar vi en annan gång. 

Publicerad 2017-10-29 kl 12:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons