Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Frågetecken kring Forsberg efter nya skadeproblem: "Får veta allt på tisdag"

Sverige (herr)

Drygt en vecka till Nations League-match mot Ryssland.
Då stod Emil Forsberg över i klubblaget på grund av ljumskproblem.
- Jag vet allt på tisdag (i morgon) säger Dale Reese, idrottsskadeterapeut i landslaget, till Fotbollskanalen.

3:23
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från mötet mellan Sverige och Turkiet i den första matchen av Uefa Nations League.

Under den senaste landslagssamlingen tvingades Emil Forsberg att lämna Blågult. Skälet som angavs var problem med ljumskarna.

- Vi gjorde bedömningen att han inte var tillräckligt bra för att kunna delta i någon av matcherna. Det var stor risk att han kunde bli sämre och då tar vi hellre in en frisk spelare, sa landslagets idrottsskadeterapeut Dale Reese till Fotbollskanalen då.

Men kort därefter var svensken tillbaka i full träning och så sent som för en vecka sedan gjorde svensken sitt första mål i Bundesliga för säsongen då han räddade en poäng mot Eintracht Frankfurt.

I lördags ställdes Leipzig mot Hoffenheim i ligaspelet, men man gjorde det dock utan den svenske landslagsstjärnan, som åter fått problem, vilket klubben kommunicerade.

ANNONS

”Emil Forsberg tvingas ta en paus på grund av ljumskproblem”, skrev klubben på Twitter.

Nästa torsdag, den 11 oktober, spelar Sverige mot Ryssland i Uefa Nations League och redan på onsdag presenterar förbundskapten Janne Andersson truppen till den matchen och till vänskapsmötet med Slovakien fem dagar senare (16 oktober). Om Emil Forsberg kommer att finnas med är för tidigt att säga. Besked kan dock komma redan under morgondagen.

- Vi har avvaktat och har diskussion med dem på tisdag (i morgon). Det är det vi har kommit överens om. Innan dess så har jag ingen mer information mer än att Janne har pratat med Emil, jag har själv inte gjort det utan tar kontakt med det medicinska teamet, säger Dale Reese till Fotbollskanalen på måndagsmorgonen.

Har du fått några indikationer av Janne kring skadan?

ANNONS
- Nej, jag fick bara ett sms.

Vad skrev han?
- Det är mellan Janne och mig, haha.

Med tanke på de besvären som Emil hade förra samlingen som gjorde att ni beslutade att han inte kunde spela, finns det någon risk att han inte kan vara med de kommande matcherna?
- Som sagt, jag vet allt på tisdag. Vi har kommit överens om ledarteamet om detta. Jag kan inte spekulera i något jag inte sett eller känt på.

Publicerad 2018-10-01 kl 09:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto