Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Franska spelarna att hålla utkik efter: "Kommer få jobba hårt för att stoppa henne"

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Sverige mot Frankrike.
Då finns det vissa spelare som Blågult bör ha extra koll på.
- Det är ett otroligt starkt lag med många snabba spelare, säger Johanna Rytting Kaneryd till Fotbollskanalen.  

Foto: Bildbyrån

Under tisdagen ställs Sverige på ännu ett prov - denna gång mot Frankrike, ett lag som man lyckades undvika under EM. 

Likt Sverige tog sig Frankrike till semifinal, men "Les Bleus" förlorade mot Tyskland. På Blågults tre senaste möten med Frankrike har man kryssat en gång, tagit en vinst och förlorat en gång, och de svenska spelarna väntar sig en tuff utmaning på hemmaplan. 

- Vi vet från EM att det är ett otroligt skickligt och starkt lag som har många snabba spelare, som gillar att springa mycket. Det kommer bli en väldigt bra och rolig utmaning för oss, säger Johanna Rytting Kaneryd till Fotbollskanalen. 

Annons

Samtidigt höjer den svenska yttern varningsfingret för Delphine Cascarino. 

- Det är Cascarino som jag har koll på. Dels för att jag trår att vi är i samma ålder, dels för att hon har en spelstil jag gillar. Det är väl det som har gjort att jag har fått kolla lite extra på henne. Det är en tekniskt skicklig spelare som kan göra sin en mot en. Snabb med bra avslut. Men den där snabbheten hon besitter det är den som sticker ut. 

Emma Holmgren som till vardags spelar i Lyon har bra koll på de franska spelarna. 

- Selma Bacha är en spelare som vi kommer behöva ha koll på. Hon är väldigt aggressiv och fartfylld men har även sina svagheter som vi måste ha koll på. Direkt när hon förlorar boll så jagar hon sönder och den ytan bakom är något att verkligen ha koll på, säger hon.

För Magdalena Eriksson är frågan svårare då hon inte är helt säker på hur Frankrike kommer att hantera träningslandskampen. 

Annons

- Jag tycker att Kadidiatou Diani är en fantastisk fotbollsspelare. Hon var otroligt duktig i EM. Tyvärr tappade de Katoto, deras nummer nio, som hon gillar att linka upp med och servera med assist. Det är en fantastisk spelare. Spelar hon på tisdag kommer vi att få jobba hårt för att stoppa henne.  

Publicerad 2022-10-10 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto