Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Landslagssvenskorna gläds med Berger: "Det känns jätteskönt"

Women´s Super League

CORDOBA. Chelsea-målvakten Ann-Katrin Berger drabbades av cancer återfall.
Men nu är hon tillbaka i spel.
- Det känns jätteskönt, säger Magdalena Eriksson.  

4:32
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Spanien-Sverige i spelaren ovan. Ann-Katrin Berger, Johanna Rytting Kaneryd och Magdalena Eriksson.

Under hösten 2017 drabbades den tyska landslagsmålvakten, Ann-Katrin Berger, av sköldkörtelcancer - och för drygt två månader sedan kom beskedet att Berger fått ett återfall och att cancern var tillbaka. 

Men efter behandling är målvakten nu tillbaka och har gjort några matcher med Chelsea. De svenska lagkamraterna gläds över att Berger är tillbaka. 

- Alla vi blev förkrossade å hennes vägnar när hon berättade om cancerbeskedet. Men hon är så jäkla cool och lugn som person. Hennes stora budskap till oss var att ta det lugn, jag kommer att må bra, det är i ett tidigt skede och allt är under kontroll. Hon var väldigt bra på att lugna oss alla men det är klart att det väcker en jätteoro. Hon är den del av Chelseafamiljen och vår lagkamrat. Hon var tillbaka väldigt, väldigt snabbt. Hon är otroligt stark som person och har gjort det förut, det märker man i hennes lugn. Just nu känns det jätteskönt att ha henne tillbaka, säger Magdalena Eriksson och fortsätter: 

Annons

- Det är otroligt imponerande, även förra gången när det var ett ännu större ingrepp och en operation så kom hon också tillbaka i rekordfart. Det visar bara på hennes karaktär och hur stark hon är som person och mentalt. Jag är väldigt imponerad.

Johanna Rytting Kaneryd: 

- Jag är så imponerad över hennes resa och hur hon har tagit sig tillbaka. Det är en fantastisk förebild på alla sätt och vis och en otroligt fin människa. Vi har alla blivit drabbade för man känner med henne så mycket för det är aldrig kul att få ett sånt besked. Bara sjukt imponerad över hur stark hon är och vi har bara försökt finnas där och stötta henne. Väldigt kul och speciellt att se henne tillbaka i mål igen, säger hon och fortsätter: 

- Vi fick ändå info ganska snabbt om hur behandlingen skulle gå till och vilken tidsplan vi pratade om så jag visste att hon skulle vara tillbaka i träning men självklart är man överraskande och imponerad över hur snabbt det faktiskt gick.  

Annons
Publicerad 2022-10-10 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto