Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Holmgren skickas ned till U23-landslaget

Sverige (dam)

GÖTEBORG. Emma Holmgren petas av förbundskapten Peter Gerhardsson.
Målvakten skickas ned till U23-landslaget.
Enligt förbundskaptenen hör det inte ihop med kritiken efter matchen.
- De hade lite problem på målvaktssidan, säger Gerhardsson till Fotbollskanalen.  

4:32
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Spanien-Sverige i spelaren ovan.

Emma Holmgren kommer att lämna A-landslaget för att rycka in för U23 när man under måndagskvällen ställs mot England. Det innebär också att hon får vänta på sin första A-landskamp - då hon inte är tillgänglig för spel mot Frankrike.  

- Hon åker till Falkenberg för att spela U23-matchen mot England då de hade lite problem på målvaktssidan, säger förbundskapten, Peter Gerhardsson till Fotbollskanalen och fortsätter:  

- De frågade om vi hade en målvakt och då stod det mellan Emma och Emma, Emma Lind har stått ganska många U23 och båda ville stå. Men vi valde i det här fallet att Emma Holmgren får åka dit och stå.  

Annons

Holmgren kommer att under kvällen ansluta tillbaka till A-landslaget men är inte tillgänglig för spel mot Frankrike - men på frågan om Zecira Musovic kommer att få sin andra raka landskamp, för första gången är Gerhardsson blygsam.  

- Det får vi se. Två av tre har ni att välja på då, säger han.  

Under måndagen uttryckte Emma Holmgren sin besvikelse över att inte ha fått speltid i landslaget ännu. 

- Tidigare har de velat att jag ska spela fler matcher hemma i klubben. Nu när jag har spelat fler matcher hemma har de tyvärr inte kollat på matcherna och det tycker jag är tråkigt när man kommer hit, sade hon till SVT då.  

Men det hela var enligt förbundskaptenen endast ett missförstånd.  

- Vi hade koll och hade sett den matchen hon menade. Det var bara det att hon inte hade pratat med mig eller "Leffe" (Troedsson, målvaktstränare i landslaget) - men vi har pratat med henne, det är utagerat och klart. 

Annons

Önskar du att hon hade kommit till dig?
 - Ja, det är naturligtvis en sådan sak. I första hand när det gäller målvakter är det "Leffe" som har kontakterna och han samlar information om dem. Vi har 17 klubbar som är representerade här, det är väldigt mycket matcher och spelare som vi tittar på. Ibland kan man se hela matcher och ibland klipp på individuella prestationer. Men vi har bra koll på våra spelare. Vi hade ett samtal där.

Publicerad 2022-10-10 kl 13:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto