Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gerhardsson hyllar Hurtig: "Frågan är om hon har varit bättre"

Sverige (dam)

ALBUFEIRA. Ett mål, ett straffläge och en missad jättechans.
När det hettade till mot Danmark så var det Lina Hurtig som var på plats.
Nu hyllar Peter Gerhardsson sin mittfältare.
- Frågan är om hon har varit bättre än vad hon är nu?, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se en tv-intervju med Peter Gerhardsson i spelaren.

Lina Hurtig väckte uppmärksamhet redan som 15-åring och gick 2012 till Umeå IK. Många trodde då på en lysande framtid och att hon skulle bli en nyckelspelare i landslaget, men skador hindrade utvecklingen.

Därför var hon inte med i VM 2015, OS 2016 eller EM 2017. Men 2019 var det äntligen dags för mästerskapsdebut och Hurtig var en del av det svenska landslaget som gjorde succé och tog VM-brons.

Konkurrensen är så tuff den kan bli då hon slåss med Fridolina Rolfö om platsen till vänster på mittfältet. Men när chansen har kommit så har hon ofta tagit den. Som mot Thailand i VM, Slovakien i EM-kvalet och Danmark i Algarve cup, då hon startade och gjorde mål.

Annons

När Fotbollskanalen frågar Peter Gerhardsson om hur han ser på Lina Hurtig i och med att det var hon som var på plats varje gång det hettade till mot Danmark så svarar han:

- Hon såg oerhört pigg ut. Hon har haft en väldigt bra försäsong. Hon har varit i bra träning och hon har haft en helhet i sin träning. Hon är oerhört snabb och explosiv. Sedan har hon bra teknik och är speluppfattningsmässigt väldigt klok. Att hon var inblandad i en straffsituation är ingen tillfällighet utan hon är bra i en mot en-situationer och ibland blir det avgörande i sista tredjedelen, att ta sig förbi sin motståndare. Hon har en oerhört hög högstanivå och det har vi sett under en längre tid. Men frågan är om hon har varit bättre än vad hon är nu?, säger han.

Hur ser du på konkurrensen där som är rätt hård med Fridolina Rolfö?

Annons
- Ja, och där kommer man till det som vi visade under VM och i EM-kvalet. Vi vill ha två på varje position som är i världsklass. Det gör ju att vi behöver en ökad konkurrens. Vi behöver spelare som kommer in och kan vara avgörande. I turneringar där man får göra tre byten så är det klart att om du kan sätta in tre stycken som verkligen kan tillföra saker så är det bra. Det är det optimala. Det är en del av den här turneringen som jag så här långt tycker har varit positiv. Om konkurrensen ökar så är det ju bra, sedan är det ju upp till mig att välja om jag ska starta med båda, om jag ska sätta någon på en annan position, eller vad som blir bäst. Ibland är det viktigt att sista 30 minuterna kunna komma in. Fridolina kom in mot Slovakien och det är ju jättebra att kunna byta in en sådan spelare.
Annons

Konkurrerar båda till vänster eller kan någon spela till höger?
- Det är inte så enkelt. Vi har pratat lite om det. Vi använde Fridolina till höger mot Thailand för att kunna komma in med sitt vänsterskott. Vi har ibland använt Lina lite bredare och ibland lite längre in i banan. Det beror lite på motstånd. Lina är kanske vår bästa huvudspelare offensivt. Så det är jättebra spelare med lite olika egenskaper som man kan använda ihop och man kan ha båda att ersätta varandra.

Publicerad 2020-03-10 kl 09:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto