Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gerhardsson om Erikssons situation: "Det är inte mycket vi kan påverka"

Sverige (herr)

Magdalena Eriksson har fått snålt om speltid i Chelsea.
Det oroar inte Peter Gerhardsson inför kommande VM.
- I en kortare period är det inte någon större fara, säger förbundskaptenen.    

5:51
Nästa

Avbryt
Försök igen

Det har varit en tuff återstart i England för svenska landslagsbacken Magdalena Eriksson. Med ett VM runt hörnet och ett utgående kontrakt med Chelsea har det blivit snålt om speltid för 29-åringen. Samtidigt har Eriksson ryktats lämna klubben i sommar då det funnits intresse från flera klubbar runt om i Europa och i USA.    

Och runt hörnet stundar ett världsmästerskap, där Sverige likt EM i England, siktar mot den ädlaste valören.  

Journalisten Abdullah Abdullah sade i en intervju med Fotbollskanalen bristen på speltid pekar på att mittbacken kommer att lämna Chelsea.  

ANNONS

- Det handlar främst om hon inte kommer att vara kvar över nästa säsong. Varför ska man då spela henne? Då kan Hayes i stället spela andra spelare som kommer att vara kvar ytterligare några säsonger, sade han då.  

Men Eriksson situation är inte något som oroar förbundskapten, Peter Gerhardsson.  

- Det är inte så mycket vi kan påverka. Vi kan inte göra något åt det. Ibland är det så att det under en kortare period inte är någon större fara om man nu är i en väldigt bra träningsmiljö. Det är värre om man är borta i skada eller är sjuk. Är man i bra träning så dyker speltiden upp förr eller senare, när det gäller allt det här funderar jag inte så mycket på det eftersom jag inte kan påverka. Mitt budskap till om det är någon spelare skulle tycka det är väldigt jobbigt att gör allt vad du kan på träningarna. Träna extra och se till att vara i så bra form som möjligt om du kommer till landslaget. I ett landslag startar vi också med 11 och har några som måste komma in och ersätta 

ANNONS

Hur viktigt är det med speltid nu? Det var något du efterfrågade efter matchen mot Australien.
- I en perfekt värld hade alla spelat 90 minuter i de allra bästa klubblagen – men så är det inte riktigt. Jag kan inte göra så mycket åt det. Vi påverkar det vi kan. 

Publicerad 2023-02-07 kl 15:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto