Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gerhardsson om Portugal: "Vi måste vara vaksamma"

Sverige (dam)

ALGARVE. Sverige har ett fint facit mot Portugal i Algarve Cup – sex vinster av sju möjliga.
Ändå väntar sig förbundskapten Peter Gerhardsson ett tufft motstånd.
- Vi måste vara vaksamma i deras speluppbyggnad, vi får inte tillåta dem att hitta in i djupled bakom, säger Gerhardsson.

4:30
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Peter Gerhardsson i spelaren ovan.

 Vid mästerskapsår är varenda match man hinner få till innan det är dags för den stora prövningen viktig. Om man räknar med Algarve har det svenska landslaget tre inräknade landslagssamlingar inför EM i England – och då måste alla bitar ha fallit på plats.

Men matchen mot Danmark ställdes in då grannarna från syd drabbats av covidfall i truppen och Sverige tilldelades vinsten med 3-0.

I stället står Portugal för Blågults första prövning.

- Vi fick snabbt fokusera på Portugal analysmässigt. Vi har mött de två gånger, portugisisk fotboll är teknisk och kvick, med en del snabba spelare. De kontringsdelarna som de är skickliga på är bra för oss att träna på då vi kommer att möta sådant under VM-kvalet och EM. Ett sådant här lag vill spela mycket och passa runt, så vi måste orka försvara oss under en längre period.

Annons

Vad blir den största utmaningen?

- De har snabba spelare så vi måste vara vaksamma i deras speluppbyggnad. Vi får inte tillåta dem att hitta in i djupled bakom.

Emma Berglund har inte ställts mot Portugal i en A-landskamp tidigare och menar att det kommer att bli ett intressant motstånd. Landslagsbacken är även inne på samma spår som förbundskaptenen.

- Jag såg på hemifrån när Sverige spelade mot Portugal senast. Det är ett väldig tekniskt lag som är svårscoutade i hur de ställer upp. Man kan inte veta exakt vad vi möter därute. Men det är väl också en bra träning att vara förberedda på deras djupledsspel. Det har man sett är en av deras största styrkor – så de som spelar får försöka vara på tårna och läsa de situationerna för det kan ju komma.

Julia Roddar som till vardags spelar i NWSL och Washington Spirit har frågat sina amerikanska lagkamrater om det portugisiska motståndet inför kvällens möte. 

Annons

- Portugal har gjort det bra genom åren. Jag pratade med mina amerikanska lagkamrater som sa: ”fan Portugal är bra” efter att de mött dem inför OS. Så det ska bli spännande, de känns spelskickliga som har tagit stora kliv de senaste åren. 

Sverige har tidigare ställts mot Portugal sju gånger i Algarve Cup och har vunnit sex gånger, och förlorat en.

Publicerad 2022-02-20 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto