Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jakobsson om USA-flytten: "Känns fantastiskt kul och inspirerande"

Sverige

ALGARVE. Speltiden i Bayern München blev knapp.
Då köptes Sofia Jakobsson loss av NWSL-nykomlingen, San Diego Wave.
- Det känns fantastiskt kul och inspirerande. Jag hoppas att jag får mer speltid än i Bayern, säger Sofia Jakobsson.

3:17
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Sofia Jakobsson i spelaren ovan.

Under sommarfönstret lämnade Sofia Jakobsson Real Madrid för den tyska giganten, Bayern München och gjorde Hanna Glas sällskap. Men det fanns mer att önska hos Jakobsson - den svenska anfallaren fick knappt någon speltid under sin tid med klubben.

Och för snart en månad sen stod det klart att hon skrivit på för nykomlingen, San Diego Wave, i den amerikanska högsta ligan.

- Det är framför allt ett karriärsval. Det gick snabbt, sen hade jag en känsla i kroppen att jag inte fick spela så mycket som jag hade hoppats på och för mig känns det som att speltid betyder mycket. Det hade kanske sett annorlunda ut om jag var 20 år och var i den situationen jag befinner mig i nu. För mig är det viktigt att spela matcher och komma in i en bra form eftersom jag satsar mot EM och VM framför, säger hon.

ANNONS

31-åringen berättar också att en av anledningarna till att hon valde just San Diego Wave beror på det faktum att hon kommer att komma till en utmanande liga med jämna matcher och att just det inspirerar henne. Och för att man spelar en fotboll som hon tror kan passa sin egen spelstil. På topp kommer hon även att få sällskap av världsspelaren Alex Morgan.

- Det ska bli kul att se hur hon är som spelare och människa och se hur vi kan få till samarbetet. Det känns väldigt kul och inspirerande. Jag kommer till ett lag med många rutinerade spelare som spelat i ligan i många år.

Jakobsson väntas ansluta till sin nya klubb vid månadsskiftet, februari-mars. Kontraktet är skrivet över tre år.

Publicerad 2022-02-20 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto