POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Granqvist om att landslagsspelarna vill att han fortsätter: "Betyder otroligt mycket"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges möte med England i spelaren.

SAMARA. Andreas Granqvist uppges sluta i landslaget.
Något han dementerar.
- Jag har inte tagit något beslut över huvud taget, säger han till Fotbollskanalen.

Läs även: Landslagsspelarna vill övertala Granen, Berg och andra att stanna: "Skulle betyda otroligt mycket"


Sverige åkte ut ur VM efter 0-2 mot England och efteråt handlade mycket om vilka som stannar kvar i landslaget och vilka som kommer att sluta. Andreas Granqvist, Marcus Berg, Ola Toivonen och Sebastian Larsson ville inte ge något besked.

Deras lagkamrater vill nu att alla stannar kvar och fortsätter i landslaget. Något som betyder mycket för ”Granen”.

- Ja om killarna nu har sagt det så är det klart att det betyder mycket. För jag känner att jag har fått en fantastisk roll här i landslaget som lagkapten för det här gänget. Det är klart att det är kul att grabbarna vill ha kvar mig och känner att jag fortfarande kan leverera på en hög nivå, säger Granqvist till Fotbollskanalen.

- Jag känner en otrolig stolthet varje gång jag tar på mig landslagströjan och tycker att vi har gjort något helt otroligt de här sista två åren. Vi lyckades ta oss till VM och sedan slå ut Tyskland, vinna över Mexiko i gruppen och sedan slå ut Schweiz som är sexa i världen och bara hade förlorat en match på två år.

Hur ser du på uppgifterna om att du kommer att sluta?
- Jaså. Det är mer än vad jag vet i så fall för jag har inte tagit något beslut än och jag och Janne har varit tydliga när vi har pratat, att vi ska fokusera på VM och sedan ta det efteråt och sitta ner och prata i lugn och ro. Jag vill se hur jag känner och allt vad som krävs, och hur Janne ser på det i fortsättningen. Men vi har inte tagit något beslut över huvud taget.

Vilka faktorer är viktigast för ditt beslut?
- Det krävs väldigt mycket för att spela i landslaget. Du måste känna att du kan prestera på en hög nivå, du är iväg från familjen och jag känner att om jag ska vara med här så ska det kännas 100 procent satsning, och att jag känner att jag håller på den nivån som krävs för ett landslag, och att Janne verkligen känner att han vill ha kvar mig och att han vill satsa vidare på mig. Det är mycket som spelar in och det är de diskussionerna vi kommer att ta nu om några dagar. Jag kommer inte stressa med någonting men jag vet också att jag kommer att flytta hem och spela i en lägre division. Men vi kommer att ha diskussioner.

- Vi får se. Jag har inte tagit något hundraprocentigt beslut ännu. Jag vill först smälta de här dagarna och sedan prata med Janne i lugn och ro och se hur han ser på det och hur jag själv känner. Men inget är hundraprocentigt.

- Först är det ju Nations League i höst och kvalet börjar inte förrän till våren och då hoppas jag att jag spelar i allsvenskan. Jag vet vad som krävs på den högsta nivån och det är klart att det är bäst för alla att spela så mycket som möjligt och på en så hög nivå som möjligt.

- Jag känner att jag är på min peak av karriären och levererar bäst när det väl gäller nu i de senaste matcherna.

Publicerad 2018-07-07 kl 21:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå