POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
2v

Granqvist ska tysta kritiken: "Två bra matcher så kommer folk inte säga så mycket"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Granqvist i spelaren ovan.

Andreas Granqvist har varit ifrågasatt och kritiserad.
Sveriges lagkapten är inställd på att tysta kritikerna:
- Gör jag två bra matcher så kommer folk inte säga så mycket, säger han.

Sverige samlades under måndagen i Stockholm inför EM-kvalen mot Färöarna och Norge. Efter första träningspasset på Friends Arena kom Andreas Granqvist ut i den mixade zonen och mötte en nyfiken skara reportrar. Den ifrågasatte landslagsbacken som haft skadeproblem och inte övertygat i Helsingborgs IF var ändå positiv.

- Det känns bättre och bättre, fysiken börjar kännas bra. Skadan är nästan hundra, nittiofem procent kanske. Jag kan göra alla moment utan att jag känner mig förhindrad. Jag ser fram emot samling och är motiverad och taggad, säger Andreas Granqvist som inte ens störs av konstgräset som väntar på torsdag kväll i Torshamn:

- Jag har spelat mer på konstgräs än på gräs sedan jag flyttade hem, så kroppen har vant sig. Det är inget jag förespråkar, det är en helt annan fotboll, men man får vänja sig och lära sig.

Men det var konstgräs som låg bakom din skada?
- Ja, det var det, mot Kalmar i försäsongsmatchen, där jag fastnade och vred till ljumsken. Sedan har den senan varit inflammerad och det har gått upp i magtrakten. Det börjar kännas bättre och bättre och att jag kan göra mig rättvisa.

Vad har varit värst med tanke på en tung säsong i HIF - kroppen eller huvudet?
- Det har varit frustrerande, både för egen del och att resultaten inte kommit dit vi velat och mycket turbulent med tränarbyten. Det har varit mycket turbulent i Helsingborgs IF och därför var det skönt att få den här vinsten senast och få andrum. Förhoppningsvis har vi en tränare på plats och kan fokusera resten av hösten och vi har ett tillräckligt bra lag att hänga kvar.

Hur är det att lämna HIF en vecka och komma till landslaget?
- Skönt få släppa det och komma hit och fylla på med positiv energi som man sedan kan ta med sig hem.

Kan du koppla bort krisen i HIF?
- Ja, det kan jag säga dig. Det är inte alls svårt över huvud taget.

Hur upplevde du situationen kring Henrik Larsson?
- Klart det är tragiskt och tråkigt att man ska stiga av på grund av hot och grejer. Han har gjort en intervju och förtydligade det ganska bra och det får han svara på. Det var grejer som hände på sociala medier.

Försökte du övertala honom?
- Nej, vi pratades vid men han är ganska principfast som alla nog känner till.

Apropå sociala medier, är det något du läser?
- Man väljer när man ska gå in och läsa och inte läsa. Jag har bara Instagram och där har jag inte lagt ut ett inlägg på ett par månader. Jag håller mig borta därifrån för tillfället.

Är det med anledning av situationen i HIF?
- Jag ser ingen anledning att bjuda in till något. Jag håller mig borta från det och fokusera på det jag kan påverka. Det är att kroppen blir hel och att jag tränar på så hårt jag kan och ger mig bästa föreutsättningar att komma i bra form.

Hur har du upplevt kritiken som du säkert känner till?
- Det gör mig bara taggad, mer motiverad. Jag vet vad jag gjort både i landslaget och i HIF sedan jag kom hem. Det är stor skillnad på att spela i ett lag som är nykomlingar och är bottenlag i allsvenskan och i landslaget med Sveriges bästa fotbollsspelare. Det är klart att det kommer att vara skillnad. Jag är otroligt laddad att komma hit och spela fotboll med landslag.

Att Granqvist jämförts med Marcus Danielson är något lagkaptenen förstår, även om han har en annan syn på det.

- Han är en otroligt bra fotbollsspelare. Han spelar i ett topplag som har två, tre målchanser mot sig per match. Jag spelar i Helsingborgs IF och vi har 20 mot oss i varje match. Man kan inte jämföra det. Då får ni kolla min statistik i Krasnodar eller i VM och så får ni jämföra det.

Hur påverkar det dig?
- Hade jag varit 20 kanske jag hade brytt mig. Jag är 34 år och haft en landslagskarriär som gått mycket upp och ner. Jag vet att när det går bra får man mycket positivt och när det går sämre så får man mycket negativt. Det får man ta, så är det i den här branschen. Det svänger snabbt.

- Gör jag två bra matcher så kommer folk inte säga så mycket.

Känner du en press att göra det? 
- Jag känner ingen press över huvud taget. Jag gör alltid mitt bästa.

Är du säker på en plats i startelvan?
- Jag är inte säker på någonting. Det här är första dagen och jag får inte startelvan innan någon annan spelare får den.

Publicerad 2019-09-02 kl 22:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå