Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén släpper startelva tisdag 14:00: "Funderat mest på mittbackspositionen"

I huvudet har Erik Hamrén startelvan mot Moldavien.
Fast han vill inte jämföra mittbackar:
- Vill inte gå in på det, säger förbundskaptenen.

Tisdag kväll 19:00 springer landslaget ut på Råsunda för att ta tre poäng mot Moldavien. Ett måste för att EM-hoppet verkligen ska leva.
Vilka elva spelare det blir är ännu så länge hemligt.

- I mitt huvud har jag nog bestämt mig även om jag får några timmar i eftermiddag och kväll på mig att fundera innan spelarna får laget i morgon, säger Erik Hamrén.

- Så om inget händer har jag en elva.

Sverige saknar fem spelare som tidigare varit givna, Olof Mellberg och Ola Toivonen är avstängda och Daniel Majstorovic, Behrang Safari och Anders Svensson är skadade.
Vilket öppnar för förändringar i startelvan.

Mikael Lustig är nu spelklar efter skadan som stoppade honom från träningar i fredags och lördags och Oscar Wendt och Andreas Granqvist är givna.

Samtidigt tyder allt på att Mikael Antonsson får spela mittback framför Jonas Olsson i den position som varit mest oklar.
Fast Hamrén vill inte jämföra Olssons egenskaper med Antonssons.

- Jag vill inte gå in på det, ni som följer det här vet vad det är och det känns fel om jag säger det, säger han och förklarar att han valt den elva som passar bäst mot motståndet.

Kraven på mittbackarna mot Moldavien är klara:

- När man möter ett lag med en anfallare så är blir mittbackarna nästan spelförande, det gäller att vi får fram mittbackar så vi får fram numerära överlägen, säger Hamrén.

När en reporter frågar om det spelar roll att Olsson spelat en del ihop med Granqvist i U21-landslaget är Hamrén snabb att lyfta fram annat:

- Det är en del man får ta till men det var några år sedan och en annan faktor är att "Anton" (Antonsson) och Oscar (Wendt) spelar bredvid varandra i FCK, säger förbundskaptenen som erkänner att mittbackarna varit svårvalda:

- Det är den position jag funderat mest på ihop med en annan jämn. Sedan är det svårt att välja vem som ska sitta på läktaren.

Publicerad 2011-03-28 kl 18:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons