Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hiljemarks flytt stärker landslagschansen: ”Känns fantastiskt bra”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Hiljemark i spelaren ovan.

MINSK. Oscar Hiljemark gick från given till iskall i Genoa.
Flytten till Panathinaikos ska lyfta honom:
- Tränaren var väldigt säker på att det var mig han letade efter, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

I mars 2017 startade Oscar Hiljemark i VM-kvalet hemma mot Vitryssland. Därefter tappade han platsen i klubblaget Genoa och dessutom landslagsplatsen, men en skada på Albin Ekdal öppnade för comeback. Lägg till ett klubbskifte från Genoa till grekiska Panathinaikos.

- Det jag letade efter var känslan som fanns i Elfsborg och PSV Eindhoven, att slåss om titlar och en mer positiv aura runt allt. Att jobba mot nya mål och inte bara slåss för sitt liv i nedflyttningskamp. Det har varit utvecklande och jag har lärt mig mycket, men det var dags för ett nytt liv och utvecklas som spelare och människa, säger Oscar Hiljemark som blev klar för den grekiska storklubben på sista dagen.

- Jag får säga att jag var ganska lugn i situationen, det blev klart med 30 minuter kvar av fönstret. Det var lite saker som hände men jag var ganska lugn till de sista timmarna.

Vad hände i Genoa?
- Det var väldigt bra stora delar men de fem, sex sista matcherna var det inte lika bra. Vad som hände eller skedde kan jag inte förklara för det har jag inte fått någon förklaring till. Det var samma tränare som värvade mig dit och som spelade mig de första fem matcherna som inte spelade mig de sista matcherna. Så det är inte så mycket att lägga någon vikt vid.

Ivan Juric var den som värvade Hiljemark från Palermo i januari men han fick sparken i slutet av februari efter 0-5 mot bottenlaget Pescara. Dock fick Juric komma tillbaka till jobbet i början på april och då var det också slutspelat för Hiljemark.

- Jag spelade alla matcher fram till han kom tillbaka. Det var en chock när han kom tillbaka och det inte fanns en idé eller tanke om mig, men som sagt har jag haft 14-15 tränare och börjar bli van vid att inte lägga någon vikt vid det. Jag ser fram emot det hör nya projektet som jag signade för, för bara någon dag sedan.

Hur har du upplevt jakten på en ny klubb?
- Jag var inställd på det och jag har ändå gjort Elfsborg-PSV, PSV-Palermo, Palermo-Genoa och gjort något fönster. Jag och tjejen visste vad vi letade efter och vad som skulle kännas rätt. Det fanns en del alternativ som säkert hade kunnat bli av om vi inte tackat nej och en del som jag tyckte som var trevligt men inte Genoa. Men det här känns fantastiskt bra, så fort jag talade med sportchefen och tränaren fick jag en jättebra bild av det. Jag hoppas att det blir en bra start och en positiv situation igen.

Du kommer till en svenskklubb och bland andra finns Niklas Hult som du känner väl i klubben, vad betydde det?
- Jag och tjejen sa att det inte fick vara något avgörande utan mer en bonus, men att det sedan är svenskar där och det är flera jag känner sedan tidigare är fantastiskt kul och underlättar framför allt för det sociala. Det är klart att det är jättepositivt men det viktigaste var fotbollen.

Vad vet du om konkurrensen i Panathinaikos?
- De sålde sin kapten och var ute efter en ”box-till-box” mittfältare och tränaren var väldigt säker på att det var mig han letade efter. Det är ju svenskar som jobbar i klubben med Mikael Nilsson som är head scout, så jag tror de har väldigt bra koll på vad de letade efter. Sedan vet jag att fotbollsvärlden kan förändras.

Oscar Hiljemark blev blixtinkallad till landslaget men räknar inte med spel:

- Klart att jag vill spela men jag är realistisk. Jag kom hit i går kväll och var inte med från början.

Vad säger du om Bulgarien-Sverige?
- Jag såg den, och ska väl inte säga så mycket. Det är klart att det var en besvikelse för alla som var inblandade i den matchen, men även för oss som tittade. Så är det i fotboll, det är ”ups and downs” och saker förändras snabbt. Hoppas alla lagt det bakom sig nu.

Oscar Hiljemark insåg att ett klubbskifte var nödvändigt för att stärka landslagschanserna. Han gick från start mot Vitryssland till bänken mot Frankrike och inte ens med i truppen nu då det ändå var en extra central mittfältare.

- Jag har haft en bra dialog med Janne (Andersson). Som alltid är det konkurrens och mot Frankrike och i den här samlingen så gjorde Janne ett annat val och det är inte så mycket att orda om. Det är den världen vi lever i och är man med i leken så får man leken tåla. Jag ser ändå positivt på det och försöker bidra med det jag kan.

Publicerad 2017-09-02 kl 17:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons