Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Holland kan spela på Sveriges resultat: ”Väldigt, väldigt konstigt”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I klippet ses en tv-intervju med Sebastian Larsson.

STOCKHOLM. När slutsignalen går efter Sveriges match mot Luxemburg är det en timme kvar till avspark i Vitryssland-Holland.
Något som kan ge holländarna en fördel.
- Väldigt, väldigt konstigt, säger Sebastian Larsson till Fotbollskanalen.

Sverige krigar framför allt med Holland om att bli grupptvåa bakom Frankrike och få spela playoff för att nå VM i Ryssland. Allt avgörs i de två sista omgångarna, Sverige-Luxemburg och Vitryssland-Holland samt avslutningen Holland-Sverige. Det som gäller för att skilja på lagen är målskillnad.

I dagsläget är Sverige sex mål bättre och tre poäng före, men holländarna vet på lördag om de måste jaga mål mot Vitryssland då deras match har avspark 20:45 och då är Sveriges match redan slut då den börjar 18:00.

- Väldigt, väldigt konstigt. Att de här två sista matcherna i kvalet inte spelas samtidigt är otroligt märkligt. Samtidigt är det vad det är, vi behöver inte lägga energi på, kan inte ändra det, säger Sebastian Larsson.

Den erfarne mittfältaren är noga med att Sverige inte kan gå in mot Luxemburg med tanken på att jaga mål för att stärka målskillnaden ytterligare:

- Vi ser jättegärna att det blir större målskillnad men vi har sagt att vi inte kan lägga fokus på det. Jag förstår frågan och jag förstår att det kan bli en viktig del men i fotboll finns inga garantier. Vi vet att vi måste göra en bra prestation för att ta tre poäng. Visst, vi får se hur matchen utvecklar sig men när matchen startar kan vi inte tänka på att vi ska vinna med tre eller fyra noll. Det gäller att göra jobbet först och ta de där tre poängen, det är inte alltid så lätt som det ser ut, säger Larsson.

- Beroende på hur matchen ser ut och vad det står så vet alla vad som gäller och är vi i ett läge där vi har tre poäng under kontroll kan man självklar jaga extra efter mål, men vi måste först hamna i den situationen.

Marcus Berg säger att landslaget bara har fokus på en sak, matchen på lördag och varken målskillnad eller Holland på tisdag finns i tankarna.

- För mig personligen är det ganska lätt att fokusera, det är bara Luxemburg som gäller. Vi ska ta tre poäng där och sedan får vi se hur tabellen ser ut efter den matchen. Vi måste framåt och ta tag i matchen, det är vi som ska vinna.

Hur ser du på att Holland kan spela på ert resultat?
- Det är inget vi kan påverka, vi kan bara göra en bra match och vinna. Sedan får se deras match. Det är inget som påverkar oss när det gäller våran match utan det får vi ta efteråt.

Vad tror du om chanserna?
- Det är positivt nu, men vi får se efter matchen hur det ser ut. Vi har satt oss i en bra situation och vinner vi matchen mot Luxemburg så har vi satt oss i en bra situation att gå till playoff.

Ludde Augustinsson är spelklar efter en smäll i helgens ligaspel och ser fram emot lördagen:

- Väldigt motiverande. Inte många som får vara med och spela Sverige till ett mästerskap och det har vi chansen till. Det kommer 50 000 och man vet att hela Sverige kommer att backa oss på matchen. Gäller att ha hundra fokus på vår uppgift och sätta defensiven bättre än senast, offensiven vet vi är bra. Vi gjorde sex mål på förra samlingen. Tre poäng är det som gäller.

- Man måste ha respekt för motståndet och ha hundra procents inställning. Frankrike tänkte säkert att de skulle vinna med många mål och den inställningen kan vi inte ha och vara ödmjuka.

Hur resonerar man kring en måljakt?
- Jag tror inte man tänker på det, under matchen vill man göra så många mål som möjligt. Vi vet förutsättningar men det handlar om att vi måste sätta defensiven, sätta offensiven och fokusera på vad man ska göra, då kommer det att komma.

Publicerad 2017-10-04 kl 19:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons