Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Holmgren petad - igen: "Inga konstigheter"

Sverige (dam)

Emma Holmgren har sedan hon kritiserat landslaget inte blivit kallad till Blågult.
Anledningen? Förbundskaptenen vill testa målvakter inför sommarens mästerskap.
- Jag kan inte göra något åt andra hållet för att bevisa något, vi tar ut de vi tror är bäst, säger Peter Gerhardsson till Fotbollskanalen.  

5:51
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan hör du Peter Gerhardssons tankar om februaritruppen.

Det var i oktober som Emma Holmgren under en landslagssamling i Córdoba, Spanien som målvakten uttryckte sin besvikelse på landslaget och ledningen och menade att de inte följt hennes utveckling tillräckligt i klubblaget.  

- Tyvärr har de inte kollat på matcherna och det tycker jag är tråkigt när jag kommer hit, att de inte har koll fullt ut, sade hon då till SVT.  

Förbundskaptenen, Peter Gerhardsson, bemötte kritiken direkt och menade att det hela rörde sig om ett missförstånd och att landslaget visst har koll på svenska spelare, som kallas och som inte kallas.  

Sedan fick 25-åringen rycka in för U23-landslaget då det rådde målvaktskris. Och sedan dess har hon inte varit med i några landslagssamlingar.  

Annons

Anledningen? Peter Gerhardsson har fokus på VM i sommar och vill testa så många målvakter som möjligt för att kunna få med sig de tre bästa målvakterna till mästerskapet – därmed togs beslutet att satsa på Tove Enblom även var med under januarilägret.  

- Tove är en målvakt som var med på januariturnén och var väldigt skicklig av det vi såg i träning. Av de sju målvakterna vi har kollat på vill vi se henne lite mer. De övriga har fått visa upp sig ett par gånger, sedan ska vi åka med dem tre målvakterna och exakt vilka det blir får vi se. Det blir i juni som vi bestämmer det, säger Peter Gerhardsson på en presskonferens.  

Så kritiken som Holmgren riktat kan inte förknippas med uttagningen?
- Nej, hon är med U23 nu och vi väljer oftast någon målvakt som kan stå där som framför allt kanske inte har fått stå så mycket i klubblaget. Och nu stod det mellan Emma Lind och Emma Holmgren om vem som skulle stå i U23. Sedan gjorde Tove det väldigt bra på lägret senast, alla sju (Zecira Musovic, Jennifer Falk, Cajsa Andersson, Tove Enblom, Emma Lind, Hedvig Lindahl, Emma Holmgren) som jag nämnde är med och konkurrerar om tre VM-platser till sommaren. 

Annons

Förstår du att frågor väcks då det riktats kritik från hennes sida och att hon sedan varit utanför?
- Ja, men alla får göra sina tolkningar. Det är en värld vi lever i att man letar konflikter och sådana saker. För mig är det inga konstigheter, jag kan inte göra något åt andra hållet för att jag ska bevisa något. Vi är professionella och tar ut de som vi tror är bäst.  

Publicerad 2023-02-08 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto