Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gerhardsson jublar över Segerbeskedet: "Väldigt glad - hon är enormt viktig"

Sverige (dam)

SOLNA. Caroline Seger kan vara tillbaka redan inför premiären av damallsvenskan.
Något som gläder förbundskapten Peter Gerhardsson.
- Det ska bli kul att få se henne på plan igen, säger han till Fotbollskanalen.   
 

Foto: Bildbyrån

Caroline Seger meddelade efter EM i sommar att hon haft problem med sin vänstra häl och att hon därmed tvingades till operation efter en ruptur i hälsenan. Sedan dess har den svenska landslagskaptenen varit borta från fotbollen - men nu börjar hon sakta men säkert närma sig spel då hon gjort sina första träningsminuter med laget.   

FC Rosengårds sportchef Therese Sjögran menar att det inte är omöjligt att man kan se Seger tillbaka till den damallsvenska säsongsstarten men att man måste vara försiktig med belastningen.   

- Nu hoppas jag så klart för hennes skull och vår skull att det kan rulla på och då kan spel vid säsongsstart vara inom räckhåll, sade Sjögran till Fotbollskanalen då.   

ANNONS

Det är ett besked som får förbundskapten Peter Gerhardsson att jubla. Den svenska landslagskaptenen är nu nämligen uttagen till Blågults februarisamling.

- Jag var ner och fick se henne i träning och var väldigt glad över hur hon såg ut och deltog i träningen. Det var nummer ett och sedan att hon var tillbaka på fotbollsplanen. Sen är det alltid så att vi pratar med klubbarna, i mitt fall med Renée och lägger upp en plan. För oss är det VM som gäller och vad kan vi hjälpa till med när det gäller Caroline, säger han till Fotbollskanalen. 

- Det var okej från klubben och vårt medicinska team är skickligt och vad då kunde vi hitta en bra plan. Framför allt är det Caroline som ska säga ja, vart hon är och hur hon kan delta. En del var väldigt mycket fotbollsövningar, det kändes som att det var en viktig del i det hela. Det ska bli kul att träffa henne igen på plan.

ANNONS

Hur viktigt är det att hon är spelredo inför kommande VM?
- Det är en väldigt viktig spelare naturligtvis. Vi tappade henne efter EM, även om vi är skickliga på att ersätta kvalitéer som finns både på och vid sidan av plan vill man ha alla med. Någonstans där, vi klarade av en hel del saker. Kan Caroline komma tillbaka exakt vart hon var är hon en enormt viktig spelare för landslaget. Och det är det vi siktar på nu, både vi och hon.

Caroline Seger har spelat 233 landskamper med Sverige under sin tid i Blågult sedan hon debuterade 2005. 

Publicerad 2023-02-07 kl 14:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto