Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hurtig om tuffa konkurrensen: "Finns bara fyra offensiva"

Sverige (dam)

BÅSTAD. Lina Hurtig hoppas på många minuter i EM.
Samtidigt väntar tuff konkurrens om en startplats i Blågult.
- Jag gör mitt bästa och sedan får vi se, säger forwarden.

Foto: Bildbyrån

Lina Hurtig

Svenska landslagsforwarden Lina Hurtig, 26, har genom åren blandat starter med inhopp i Blågult. 26-åringen har gjort 18 mål på 54 A-landskamper och förbereder sig nu med övriga i landslaget i Båstad inför sommarens EM i England.

Hurtig, som till vardags spelar i Juventus, hoppas såklart på speltid i mästerskapet, men menar att det är tuff konkurrens om de offensiva platserna i startelvan. 

- Alla vill spela, jag vill också spela. Det finns bara fyra offensiva (platser). Jag gör mitt bästa och sedan får vi se. I slutändan är det inte jag som tar ut laget, tyvärr, säger hon.

Hurtig trivs till vänster i offensiven, men tycker också om att spela centralt.

ANNONS

- Jag har varit lite mer centralt här på slutet i landslaget och varit lite mer inne i boxen och kommit lite mer i djupled och så, säger hon och fortsätter:

- Jag trivs också lite till vänster för att kunna kombinera mellan att möta, gå i djupled och ta mig in i boxen. Jag trivs där, även om jag spelat mycket centralt och kan det också. 

26-åringen tror inte att genrepet mot Brasilien på tisdag i nästa vecka på Friends Arena spelar särskilt stor roll för vilka som får starta i premiären mot Nederländerna. 

- Helt ärligt, den matchen tror jag inte har superstor betydelse. De vet vad alla kan sedan tidigare, men sedan är det bra rent fysiskt sett att få den matchen. 

Svenska landslaget är en av favoriterna att vinna EM, men Hurtig känner inte press. Forwarden menar att hon, precis som andra i landslaget, är vana vid det från klubblagsmiljön, där flera landslagsspelare håller till i storklubbar i Europa. 

ANNONS

- För min del känns det (favoritskapet) bra. Det är tack vare det vi presterat och resultat tidigare, så jag tycker att det känns bra, säger Hurtig och fortsätter:

- För oss som grupp är det nytt, men sedan tror jag det betyder mycket att vi är flera som dagligen lever med den pressen, så jag tror det är en fördel. 

Publicerad 2022-06-23 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto