Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ibrahimovic lägger ribban högt: "Jag ska vinna EM"

Sverige (herr)

SOLNA. Zlatan Ibrahimovic är högaktuell för spel i EM i sommar.
Och då har 39-åringen höga ambitioner.
- Jag ska vinna EM. Det finns inget annat i mina tankar, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Se hela presskonferensen i spelaren ovan.

Efter fem års frånvaro är Zlatan Ibrahimovic tillbaka i landslaget. Forwarden är uttagen i den trupp som samlades under måndagen inför matcherna mot Georgien (VM-kval), Kosovo (VM-kval) och Estland (träningslandskamp). Och då mötte han även pressen för första gången som blågul spelare.

39-åringen hoppas att comebacken i landslaget ska leda till spel i EM i sommar - och han siktar högt.

- Jag ska vinna EM. Det finns inget annat i mina tankar, säger han på en fråga från Fotbollskanalen.

Efter att han blev uttagen i landslaget har han fått läsa tankar i media om att Sverige kan slåss om den finaste av EM-medaljer och han vill alltså inte tona ner några förväntningar inför mästerskapet.

Annons

- Jag hörde att vi är EM-favoriter nu, enligt några. Ni la ribban där, så nu får jag bara jobba ännu hårdare och visa vägen. Det är ett spännande lag vi har. De här spelarna har fått spela tuffa matcher i Nations League och utifrån de matcherna lär man sig saker. De vet vad som väntar i ett EM-slutspel. Man tar lärdom av sådana matcher.

Sverige ställs mot Spanien, Polen och Slovakien i EM-gruppen. Men Ibrahimovic tror att Blågult kan ta sig längre än till gruppspelet.

- Jag tror alltid på succé. Jag tror på framgång. Jag har en vision om att jag ska vinna allt jag går in i. Om jag kommer med i EM-truppen så ska jag vinna EM. Jag vill vinna EM. Det är det jag tränar och spelar för. Det finns inget annat i mina tankar.

När Zlatan tackade för sig i landslaget efter EM 2016 trodde han aldrig att han skulle återvända till Blågult. På frågan om vad han hade sagt om det som nu blivit verklighet om scenariot målats upp för honom för fem år sedan svarar han:

Annons

- Jag hade sagt att det var omöjligt. Jag hade till och med sagt att jag kanske inte skulle spela fotboll om fem år. När jag var i United fick jag tankar i huvudet.. för jag har alltid sagt att jag ska sluta på topp. Men problemet är ju: när är på topp? Jag känner att jag fortfarande är på topp. När jag blev skadad kände jag att jag inte kunde sluta så. Jag fick inte sluta på det sättet. En skada ska inte hindra mig från att göra det jag älskar mest, att spela fotboll. Jag ska själv avgöra när jag slutar. Jag känner att jag är på topp. Annars hade jag inte varit här.

Ibrahimovic förklarar att han inte ser ett slut på sin karriär.

- Just i dag: nej. Jag vill fortsätta så länge jag kan. Jag vill inte känna, om jag slutar, att jag skulle fortsatt. Som den här chansen som Janne gett mig. Hade jag sagt nej så hade jag om något år säkert känt: ”Jag skulle tagit chansen”. Jag vill inte vara ångerfull. Jag kör på medan jag kan. Efter min skada kom det tänket in i mitt huvud. Jag tror man ska fortsätta så länge man kan med det man älskar. Det är är min passion. Fotbollen är det jag står för, det jag älskar och det jag vill göra.

Annons

Zlatan är Sveriges meste målskytt på herrsidan. 39-åringen står nämligen noterad för 62 mål på 116 landskamper.

Den här säsongen har superstjärnan gjort 17 mål på 23 tävlingsmatcher för sitt Milan, som han lett till toppen av Serie A sedan sin återkomst till den italienska storklubben i januari förra året.

Publicerad 2021-03-23 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto