Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter attackerna - Zlatan om vägen tillbaka: "Sa till Janne: 'Respekterar om du inte vill'"

Sverige (herr)

SOLNA. Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Blågult - efter att tidigare gått hårt åt Janne Andersson.
Nu kommenterar stjärnan mötena med Andersson som lett fram till att han är tillbaka. 
- Efter mitt möte med Janne sa jag: "Vill du ta ut mig så vill jag också. Men jag respekterar om du inte vill", säger Ibrahimovic.

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ses Zlatan kommentera om han ångrar några av de hårda orden mot Janne Andersson

Kroatien - Italien
LIVE
Kroatien
1
Italien
0
STREAMA LIVE HÄR
Albanien - Spanien
LIVE
Albanien
0
Spanien
1
STREAMA LIVE HÄR
Frankrike - Polen
Frankrike
Polen
STREAMA IMORGON
Nederländerna - Österrike
Nederländerna
Österrike
STREAMA IMORGON
Georgien - Portugal
Georgien
Portugal
STREAMA PÅ ONSDAG
Tjeckien - Turkiet
Tjeckien
Turkiet
STREAMA PÅ ONSDAG

Som 39-åring gör Zlatan Ibrahimovic comeback i svenska landslaget, efter fem års frånvaro. Under måndagen samlades Blågult inför de kommande matcherna mot Georgien, Kosovo och Estland - och då mötte Ibrahimovic pressen tillsammans med förbundskaptenen Janne Andersson.

Milan-stjärnan ger nu sin syn på mötena med Janne Andersson som har lett fram till att han nu är en blågul spelare igen.

- Det var väldigt positivt. Vi träffades för första gången live (första mötet i Milano) ensamma i ett rum och pratade ut om allt möjligt. Det var om hans vision och min version. Vi förstod varandra direkt och var väldigt positiva. I slutändan handlade det om vad som är bäst för Sverige. I dag sitter jag här och är uttagen i landslaget. Han vet vad som är bäst för Sverige och jag vet vad som är bäst för Sverige. Det var positivt och vi förstod varandra direkt. När man lär känna varandra får man en helt annan bild, säger Ibrahimovic.

Annons

Ibrahimovic berättar vidare att han fick tillbaka suget efter Blågult när han började leverera i Milan igen.

- Det (suget) kom när Janne gav mig Guldbollen. Jag kände: jag måste hjälpa honom nu. Jag kände att han gjorde en tjänst åt mig. Haha, nej, säger han skämtsamt och fortsätter:

-  Jag hade min period när jag var skadad. Jag var borta från fotbollen i ett och ett halvt år. Sedan kom jag tillbaka till United och sa till Mourinho (José, tidigare tränare i Manchester United) att jag inte var redo. Jag behövde mer tid. Då kom Galaxy upp i bilden och jag behövde börja om och lära känna mig själv efter skadan.

- Jag fick ett helt nytt knä och skulle börja lära mig gå, jogga och springa, men ville i mitt huvud spela som jag gjorde innan. Då var jag på högsta nivå. Då fick jag två år i Galaxy och kände mig vid liv igen. Då var det: ska jag sluta eller fortsätta? Då sa Mino (Raiola, agent) till mig att det är för fegt att sluta i USA, alldeles för enkelt. Jag sa vem behöver mig mest? Milan sa han, sen ringde han Milan. Jag gillar utmaningar och nu är jag i Milan och känner att jag håller hög nivå och att jag kan prestera och att jag skulle kunna vara med i landslaget. 

Annons

Ibrahimovic är även tydlig med att Andersson har fått bestämma om han ska komma tillbaka till landslaget igen. 

- Efter mitt möte med Janne sa jag: "Vill du ta ut mig så vill jag också. Men jag respekterar om du inte vill". Han tänker på Sverige och vad som passar honom bäst. 

Han fortsätter:

- Jag är här för att hjälpa och göra det bättre om Janne tycker att det är så. Det ska inte bara vara min åsikt. Om du frågar mig om jag är bäst i världen, så tycker jag det, men det hjälper inte mig mycket här.

39-åringen menar också att han nu vill blicka framåt och inte tänka på vad han sagt tidigare om Janne Andersson, då han uttalat sig negativt om förbundskaptenen. 

- Det som har hänt har hänt. Det är ingen idé att blicka bakåt och kolla bakåt. Vi kollar framåt, är här och som jag sa i början, så är jag här för att Janne tycker jag är bäst för Sverige och därför är jag uttagen. Då tycker han att det är bäst för Sverige. Jag vill vara här, hjälpa till och bidra. Det är en annan sak när man lär känna varandra. Det var bara att köra på, säger anfallaren.

Annons

Ibrahimovic ser nu fram emot att träffa sina nya lagkamrater i landslaget. 

- Det som pirrade i magen var att se de nya ansikten i truppen. Det enda jag bett om till spelarna är: ”Nämn inte min ålder, jag är lika ung som ni är”.

Det var efter att Ibrahimovic i en intervju med Aftonbladet i november i fjol, i samband med att han fick Guldbollen för tolfte gången, öppnat upp för en comeback i landslaget som Janne Andersson flög ner till Milano för att träffa superstjärnan. Därefter har duon träffats en gång till i Milano och i förra veckan blev Ibrahimovic uttagen i truppen till VM-kvalets start, med målet att veteranen också ska kunna vara med i EM i sommar.

Men det har som sagt inte alltid varit frid och fröjd mellan Ibrahimovic och Andersson. Hösten 2019 gick ”Ibra” hårt åt Andersson. I en intervju med Expressen sa han att påtryckningar fått förbundskaptenen att satsa på fler spelare med invandrarbakgrund i landslaget.

Annons

- Första samlingen. Vad hände? Hur många med en annan bakgrund var med?

Expressen: Det var få menar du?
- Ingen. Sedan fick han (Janne Andersson) frågan om det. Då bajsade han på sig. Andra samlingen tog han med spelare med annan bakgrund för att det skulle bli politiskt korrekt.

Uttalandena tog hårt på Andersson.

- Det gjorde mig ledsen och besviken att få det från en gammal landslagsspelare, dessutom på felaktiga faktaunderlag kom en insinuation om att jag tog ut spelare på andra grunder än vad jag har pratat om innan, sa förbundskaptenen några dagar efter att intervjun publicerats. 

Och i september i fjol valde Ibrahimovic att såga Anderssons hantering av Dejan Kulusevski, som då fått nöja sig med ett inhopp i en Nations League-match mot Frankrike.

"Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”, skrev han på Twitter.

Annons

Enligt Janne Andersson redde han och Ibrahimovic ut det som hänt under sitt möte i Milano i november förra året.

- Det samtalet som han och jag hade, där avhandlade vi självklart det som hade varit. När jag går ut från det rummet känner jag att jag är förbi det. Det som sägs mellan oss är mellan oss. Men det samtalet, hade det inte varit ordning och reda på det och jag inte hade känt att det var korrekt och att vi inte funnit varandra, då hade jag inte gått vidare. Jag hade inte sagt att det var ett bra snack och att vi skulle hålla dialogen, men det var så bra. Då hänger jag inte kvar i det, vi har pratat och jag och han har fått saker och ting förklarade, sedan går vi vidare. Vi är förbi det, har förbundskaptenen sagt i Fotbollskanalens podcast "Lundh".

Publicerad 2021-03-22 kl 15:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto