Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan vill inte leva på gamla meriter: "Inte här för att ha en egen show"

Sverige (herr)

SOLNA. Zlatan Ibrahimovic gav ett ödmjukt intryck på måndagens presskonferens.
Han ser sig inte längre som landslagets kapten och betonar att det är laget före jaget.
- Jag är inte här för att ha en egen show, säger han.

Foto: Bildbyrån.

Se hela presskonferensen i spelaren ovan.

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i landslaget och höll på måndagen en presskonferens på Friends Arena. Och han betonade flera gånger att han inte lever på gamla meriter och att det är laget före jaget.

- Jag är bara här som en pusselbit av många pusselbitar. Jag är bara här för att hjälpa till och göra det bättre, om Janne tycker att det blir bättre. Jag kommer inte för jag är Zlatan eller Ibrahimovic utan att jag har visat att jag förtjänat att vara med. Allt det jag har gjort innan spelar ingen roll nu. Det finns spelare på denna nivån som bidrar med mycket och ger dig konkurrens, och om jag känner att jag kan ge konkurrens och att jag kan bidra med något, då vill jag vara med, säger han.

Annons

Zlatan Ibrahimovic valde att sluta i landslaget 2016 och han menar att det är skillnad på den Zlatan som var då och den som är nu.

- Jag spelar på ett annat sätt. Jag gör inte saker som jag gjorde tidigare. Men jag anpassar mig. Jag gör det som jag tycker är bäst för laget, just nu fokuserar jag på sista tredjedelen på planen, det är där jag ska vara livsfarlig. Sedan i uppbyggnadsfas är det att göra det enkla. Jag har inte det drivet i mig att jag kan ta bollen, löpa med den och driva igenom spelare så som jag gjorde innan. Fysik och tänk förändras. Jag är mycket smartare nu. Om jag är bättre? Jag har en annan spelstil nu, säger han och fortsätter:

- Jag tror att det här tänket kom in i mitt huvud efter min skada. För jag tror att man ska fortsätta så länge man kan med det som man älskar. Fotbollen är det som jag står för och som jag älskar.

Annons

Har ni pratat om din roll i landslaget?
- Janne har gått igenom allt. Alla punkter om hur det funkar. Jag kommer in och hjälper. Om jag kan bidra med något så hjälper jag. Behöver Janne och laget min hjälp både på och utanför planen så är jag här.

- Jag kommer ihåg hur det var förr, när man var 20 år. Det var roligt att göra en tunnel på någon. Det kommer inte hända i dag. Nu kommer jag göra ett mål och då kommer jag att skratta i stället. Jag är ärlig mot mig själv och vet vad jag kan göra och vad jag behöver göra. Jag anpassar mig och är ärlig mot mig själv. Jag är mig själv. Jag är inte här för att ha en egen show. Jag är här under förbundets restriktioner.  Jag är bara glad över att vara tillbaka och vill bara ut och bära den gula tröjan.

Vad förväntar du dig kring speltid?
- Jag tror att Janne kommer göra en värdering och kolla hur han tänker kring matcherna. Jag är ju tillgänglig. Jag förbereder mig för matchen på torsdag.

Annons

Hur skulle du se på om du hamnar på bänken någon gång?
- Inga problem. Jag är här för att hjälpa till. Jag är bara glad över att vara här och komma tillbaka efter att jag slutade 2016, och nu när jag är 39 år. Att bara få vara här. Jag kräver inget, jag vill inget, jag vill bara hjälpa till och bidra med något jag kan. Så länge jag kan det så vill jag vara med. Känner jag att jag inte kan det… men sedan är det inte upp till mig. Känner Janne att jag inte kan bidra eller göra det jag ska göra så är vi inte här.

När Zlatan Ibrahimovic var med i landslaget så var han lagkapten, och när han slutade så tog Andreas Granqvist över bindeln. Men Ibrahimovic ser inte sig själv som landslagets kapten längre.

- I mitt huvud är Andreas Granqvist lagkapten. Sedan om inte han spelar så är det Jannes beslut vem som ska vara det då, säger han.

Annons
Publicerad 2021-03-23 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto