Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Inga skador men Andersson är hemlighetsfull: ”Inte gett spelarna laget än”

Foto: SCANPIX

LUXEMBURG. Alla i den svenska truppen kan spela.
Fast Janne Andersson vill inte ge bort något:
- Det får du se i matchen, säger han.

Vid 20:45 fredag kväll är det avspark i VM-kvalet Luxemburg-Sverige. Drygt 70 minuter innan det släpper Janne Andersson den svenska startelvan. Först då vet vi om Albin Ekdal och Martin Olsson som gjort comeback i landslagstruppen också får spela från start.

Dessutom finns Jimmy Durmaz som fick stå vid sidan senast och hoppa in sent i matchen mot Holland.

- Jag har inte tagit ut laget, men det är klart att en Albin som är vältränad och på gång är en bra spelare. Han har haft en strulig period och får se om han spelar, men han är en viktig spelare för oss i det här kvalet, säger Janne Andersson som ställs in för olika situationer med spelare där en sådan som Jimmy Durmaz var besviken i VM-kvalpremiären.

- Jag är ganska ny, är det så att man ställer över någon, jag kan inte prata om alla spelare, men man pratar löpande med spelarna. Jimmy har jag haft flera samtal med honom och det är fler spelare som man talar med. Vore hemskt om spelare inte var besvikna om de inte spelade och får gärna kräva det av mig men att de pushar kompisarna. 

Martin Olsson är tillbaka – kliver han in i startelvan?
- Det får du se i matchen, vi har en tuff konkurrens på många platser och extra mycket på den men han gjorde ett bra EM.

På frågan om Sverige kan bli bättre utan Zlatan är Janne Andersson lite svävande:

- Jag hoppas att vi utvecklas och var det landar vet jag inte, men jag hoppas att vi ska utvecklas något enormt.

Spänd?
- Jag är inte spänd alls, fotboll handlar om att ha gemensamt förhållningssätt. Jag känner mig trygg i att de vet hur jag och Peter vill ha det. Ett rimligt krav är att ta ett steg och det tror jag att de gör.

Tänker du på att spela med olika lag med tanke på hur tajt det är mellan matcherna?
- Jag har funderat på det en del, men jag vill hantera matcherna en och en, men någonstans i bakhuvudet har jag att det är tajt. Sedan får vi se efter den första matchen.

Efter presskonferensen så får Fotbollskanalen presentera en tänkbar startelva för Janne Andersson: Olsen – Lustig, Nilsson Lindelöf, Granqvist, Olsson – Durmaz, Ekdal, Hiljemark, Forsberg – Berg, Guidetti.

- Det är mycket rätt men inte helt. Faktum är att det är så jämnt att jag inte bestämt mig helt och spelarna ska få laget i kväll, säger Janne Andersson.

Publicerad 2016-10-06 kl 14:02
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER