Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
29v

Johansson inte tillbaka i träning - men flyttar i sommar: "Ingen optimal situation"

Foto: TT.

STOCKHOLM. Jakob Johansson följde i dag Sveriges träning på Stockholm Stadion.
Nu väntar rehabilitering i Sverige och sedan flytt till en ny klubb.
- Det är ingen optimal situation, säger han till Fotbollskanalen.

Sveriges play off-hjälte Jakob Johansson, som sköt Sverige till VM mot Italien på Friends Arena, men också skadade sig i returen i Milano var under torsdagen på plats och följde Sveriges träning på Stockholm Stadion. Det var möjligen inte vad han tänkte sig, när han förra hösten tog en startplats i VM-kvalet och var med och firade avancemang till sommarens mästerskap i Ryssland.

- Det är kul och tråkigt på samma gång. Det är kul att få vara med en liten bit och en liten del på vägen, men självklart hade jag hellre varit med där ute. Det är trist, men samtidigt något jag hade räknat med, säger han och syftar på att han enbart kommer att närvara under landslagssamlingen under torsdagens träning.

- VM har inte varit i tankarna på det sättet, som jag även sagt tidigare. Jag visste den 13 november att det här kommer bli tufft. Därefter var VM primärt inte i mina tankar, det var att bli bra och jag visste att det här inte är en skada som jag ska forcera. Om det blir VM, så kändes det som en lyx, säger han.

Han har under vårsäsongen rehabiliterat skadan, men även stött på hinder i träningen genom bakslag. Han är därmed ännu inte tillbaka i full träning.

- Jag har just nu ingen prognos på det sättet, nu handlar det mycket om att få bort smärtan som gör ont just nu för att kunna göra mera. Jag har tagit det lite lugnare sista veckorna på grund av meniskproblem. Det är svårt att säga om jag är tillbaka inom en eller tre månader. Det är diffust det där. Det är bara att lyssna på kroppen och stegra succesivt, säger han.

- Den (menisken) har fått sig en smäll, men sedan när, var och hur... Jag ska inte ge mig in i några medicinska bedömningar. Det ska inte vara något som förlänger rehabtiden jättemycket, men det har ändå gjort att jag varit tvungen att backa lite i träningen, fortsätter han.

Mittfältaren var nyligen med och firade guld med Aek Aten i Grekland, men gick efter säsongen ut med att han kommer att lämna för en ny klubb i sommar. Han har ännu inget besked om var han spelar härnäst.

- Jag kommer inte att vara kvar i Grekland, men vi får se vad som händer och förhoppningsvis blir något klart. Det är såklart inte bara beroende av mig. Jag vill gärna ta ett beslut så tidigt som möjligt, men självklart vill man inte vänta för länge.

Kommer du att hålla igång med IFK Göteborg i sommar?
- Det är inte planerat för tillfället. Det är inte tal om fotbollsträning eller löpträning för tillfället. Nu är det mer sjukgymnasthjälp och sådär. Nu är jag inte beroende av en klubb, som jag hade varit, om jag hade varit längre fram, säger han till Fotbollskanalen.

Hur känner du för att komma skadad till en ny klubb?
Är du orolig? - Orolig… Det är klart att det inte är en optimal situation. Det hade varit mycket enklare för mig om jag varit frisk eller "fit for fight". En ny klubb förväntar sig inte att jag ska vara hundra procent om man signar mig. Det är återigen bara att acceptera läget och att en eventuell klubb accepterar det.

Publicerad 2018-05-24 kl 12:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons