Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Andersson: ”Jag lider med Johansson och Hiljemark”

Sverige (herr)

S:T PETERSBURG. Oscar Hiljemark och Jakob Johansson har fått avsluta sina karriärer i förtid.
Nu riktar Janne Andersson ett tack till duon.
- Jag har alltid lidit med spelare som blir skadade, säger förbundskaptenen.

1:24
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Janne Andersson prata om Hiljemark och Johansson i spelaren.

När Sverige under tisdagskvällen höll presskonferens inför onsdagens EM-match mot Polen valde förbundskaptenen Janne Andersson att först ta ordet. Han hade något att säga.

Andersson ville uppmärksamma det faktum att två tidigare Blågult-mittfältare, Oscar Hiljemark och Jakob Johansson, fått avsluta sina karriärer i förtid på grund av skador.

- Jag har hållit på med fotboll i många år och en av de stora baksidorna är spelare som blir skadade. Det är oerhört tråkigt och jag har alltid lidit med spelare som blir skadade, sa Andersson.

Han fortsatte:

- Oscar Hiljemark är en spelare som var med oss de första åren under min tid. Nu blir han assisterande tränare i Ålborg, vilket är jätteroligt, men det hade kunnat vänta några år till.

ANNONS

- Och i dag fick jag läsa att Jakob Johansson lägger ner karriären på grund av skada. Det är jättetråkigt. Jag som jobbat med spelarna vet om deras ambitioner och hur mycket slit de lagt ner genom åren. 

Förbundskaptenen minns särskilt Blåvitt-profilens mål mot Italien på Friends Arena, som tog Sverige vidare från play off till VM 2018.

- Det målet kommer alltid finnas med mig. 

- Så stort tack till Oscar och Jacob. Kämpa på med era nya karriärer.

Vidare säger han följande om Jakob Johansson:

- Han var en spelare som inte märktes så mycket på planen, men han hade en kuslig förmåga att vara på rätt ställen, där det behövdes. Han gjorde stor nytta i det dolda. Han var oerhört nyttig. 

Publicerad 2021-06-22 kl 21:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto