Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Janne Andersson rasar mot regnbågsförbud: "Bedrövligt och sorgligt"

Sverige (herr)

S:T PETERSBURG. Den ungerska riksdagen klubbade igenom en anti-HBTQ-lagstiftning.
Då ville Tyskland lysa upp Allianz Arena i regnbågens färger inför EM-matchen mellan Tyskland och Ungern - men Uefa satte stopp.
- Bedrövligt och sorgligt att vi 2021 ska behöva prata att man som människa inte ska få älska och leva med vem man vill, säger Janne Andersson till Fotbollskanalen.

1:04
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Janne Andersson prata om frågan i spelaren.

Som svar på att den ungerska riksdagen klubbade igenom en anti-HBTQ-lagstiftning förra veckan ville Tyskland lysa upp Allianz Arena, i München, i regnbågens färger inför EM-matchen mellan Tyskland och Ungern. Under tisdagen meddelades det dock att Uefa sätter stopp för planerna.

Nu reagerar Janne Andersson på Ungern och Uefas agerande.

- Till att börja med är det bedrövligt och sorgligt att vi 2021 ska behöva prata om att man som människa inte ska få älska och leva med vem man vill. Att man lagstiftar mot detta, det är jättekonstigt, säger han till Fotbollskanalen.

- Där är jag väldigt tydlig. Jag har själv gått pridetåg, och jag tycker att det är en fullständig självklarhet.

ANNONS

- Men vad gäller Uefas beslut så får du fråga dem, hur de resonerar, för jag kan inte regelverk och hur det fungerar.

Det kan ju bli så att ni får spela i Ungern - skulle du känna oro om det blir så?
- Nej inte oro. Om man nu har bestämt så här, att det ska spelas matcher där, så får vi gilla läget. Grundfrågan är som sagt att det är tråkigt att 2021 sitta och prata om sånt här.

Har ni pratat om att manifestera?
- Som jag vet har spelarna inte resonerat konkret på det sättet. Jag tycker att det är svårt att värdera när man ska manifestera och när man inte ska. Men sakfrågan är självklar för mig och för oss i laget.

Sebastian Larsson:

- Nej det är inget som vi har diskuterat i laget. Sedan vill jag instämma med det som Janne sa, att det är en fullständig självklarhet att varje människa ska få bestämma själv vem man vill älska och leva med. Men vi spelare har inte gått in på något om att manifestera. Men det är klart att vi pratar om detta, vi följer ju vad som händer, säger han.

ANNONS
Publicerad 2021-06-22 kl 21:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto