Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uefa stoppar München - nu stöttas man av andra tyska städer

EM 2021 (herr)

Tyskland ville lysa upp arenan i München i regnbågsfärger inför Ungern-matchen.
Men så blir det inte, Uefa sätter stopp.
Nu stöttas de av andra städer och arenor i landet.

2:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/FC Köln

Se höjdpunkter från Tysklands match mot Portugal i spelaren ovan.

Ungerns riksdag klubbade i förra veckan igenom anti-LGBT-lagstiftning. Detta fick Tyskland att agera, och inför matchen mellan nationerna var planen att lysa upp arenan i München i regnbågsfärger, men så blir det inte.

Bild rapporterade under måndagen att Uefa var emot initiativet, och under tisdagen kom beskedet. Uefa säger följande i ett uttalande enligt nyhetsbyrån PA Media:

"Rasism, homofobi, sexism och alla former av diskriminering är en fläck i våra samhällen - och representerar ett av de största problemen inom fotbollen i dag. Diskriminerande beteende har skadat både matcher i sig, och utanför arenorna, online-diskursen kring den sport vi älskar."

Annons

De fortsätter:

"Uefa är genom sina stadgar en politiskt och religiöst neutral organisation. Med tanke på det politiska sammanhanget kring denna specifika begäran - ett meddelande (regnbågsfärgad arena) som syftar till ett beslut som fattats av det Ungerns riksdag - måste Uefa avslå denna begäran."

Till följd av detta kommer i stället andra arenor runt om i Tyskland lysas upp med regnbågsfärger. Eintracht Frankfurt är en av klubbarna som stöttar.

"Om München inte får lysas upp på onsdag, måste de andra arenorna i landet visa sina färger. Kliv fram nu, kollegor i ligan. Deutsche Bank Park (tidigare Waldstadion) lyser upp regnbågen under matchen mot Ungern. Waldstadion kommer att förbli färgstark.", skriver talespersonen Axel Hellmann på Twitter.

Även Kölns arena Rheinenergiestadion kommer lysas upp, det bekräftar klubben på Twitter. Senare under tisdagen gick även Münchens borgmästare, Dieter Reiter, ut och sa att staden inte ger upp på grund av Uefas förbud.

Annons

- Vi ska täcka staden i regnbågens färger, säger han enligt AFP.

Publicerad 2021-06-22 kl 11:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto