Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Johansson tvingades lämna landslagssamlingen: "En diffus skada"

Sverige (herr)

Jakob Johansson tvingades lämna landslagssamlingen.
Tungt för den skadedrabbade mittfältaren.
- Det är jättetråkigt, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Säsongen har inte blivit som Jakob Johansson hade tänkt sig. Efter flytten till Rennes förra sommaren höll först en korsbandsskada honom borta från spel och när han väl var tillbaka skadade han andra knät, vilket resulterade i en ny skadefrånvaro.

För ett par veckor sedan var han redo för spel igen, men inför landslagssamlingen fick han en ny åkomma, en känning i ryggen. Trots det togs han ut i landslaget, men i tisdags tvingades mittfältaren att kasta in handduken. Det gick inte att fullfölja samlingen.

- Det är klart att det är jättetråkigt. Jag har vetat om det här med ryggen under en och en halv veckas tid och landslaget visste om problem redan innan samlingen. Men självklart är det tråkigt att jag inte kunde fullfölja och att det inte blev speciellt mycket bättre.

ANNONS

Vad är det som spökar?
- Jag vet inte riktigt själv, det är ingen jättetydlig skada på det sättet. Jag misstänker att läkare och sjukgymnaster kan ge en bättre beskrivning än vad jag kan. Men det är smärtor långt ner i ryggen där är väldigt stelt och delvis smärtsamt. Det ska vara muskulärt och det ska bli bättre ju mer man rör på sig, men det funkar ändå inte i nuläget att springa fullt ut.

Beslutet att lämna tog Johansson i går efter landslagets träning. Ryggen kändes inte hundraprocentig och skadehelvetet fortsätter för mittfältaren.

- Det är självklart inte kul och säsongen har inte blivit vad jag hoppats på ur den aspekten. Det har varit mycket skador och det känns knappt som man har kommit tillbaka från den ena skadan innan den nästa har kommit. Det känns jättetrist, man kommer inte in i en rytm. Det kan nog alla som är skadedrabbade hålla med om att det är jättetråkigt.

ANNONS

Vad sa landslagsledningen när du gav beskedet?
- De hade ju, precis som jag, förhoppningar om att det skulle fungera och skulle bli bättre även om de visste om problemen. De tyckte det var synd. Men samtidigt får man se det för vad det är. Det är ingen idé att vara med för sakens skull, jag är ju med för att prestera och bidra.

Har du fått någon prognos för när du kan vara tillbaka?
- Inte egentligen mer än att jag vet att det är någonting allvarligt. Det är förhoppningsvis ingenting som kommer att hålla mig borta under en längre tid. Men samtidigt, som jag har förstått det, är det svårt att ge en prognos om det kommer ta två dagar eller två veckor. Men i nuläget är förhoppningen från klubbens sida att jag ska vara tillbaka efter landslagsuppehållet. Men det är en ganska diffus i nuläget, så vi får analysera och känna hur ryggen känns och ta det därifrån.

ANNONS
Publicerad 2019-03-20 kl 11:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto