Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Johansson kan bli skrällen mot Frankrike: "Skulle vara fantastiskt kul"

Nästa

Avbryt
Försök igen

MARBELLA. Blir Jakob Johansson skrällen i startelvan?
På tisdagens träning spelade han med Albin Ekdal.
- Skulle vara fantastiskt kul, säger han.

Jakob Johansson har gjort tre landskamper på januariturneer men i det riktiga landslaget är han nu med för första gången. Och han kan kastas rakt in i startelvan. Mot Frankrike. På bortaplan.

På tisdagens träning i Marbella matchades Johansson tillsammans med Albin Ekdal på ett central mittfält.

- Speltid med en gång skulle vara fantastiskt kul, säger han.

Känner du att du är nära med tanke på att spelade bredvid Ekdal?
- Det är fina fotbollsspelare och konkurrensen är hård här. Så är det självklart. Men det är klart att man känner att man är en i gänget och att man är en av mittfältarna som är med och fajtas i startelvan så det är klart att man inte känner sig långt borta.

Kan det bli en matchbild som passar dig?
- Det är klart. Mina styrkor ligger i det defensiva först och främst och det är klart att mot Frankrike borta faller det sig ganska naturligt att vi kommer att få jobba mycket med försvarsspelet och det defensiva. Det är klart att det inte är någon nackdel för mig.

Hur har du utvecklats sedan du lämnade IFK Göteborg?
- Jag tycker verkligen att jag har utvecklats i flera delar i mitt spel. Absolut. Främst med bollen. I klubblaget som jag spelar i och i den ligan så har vi relativt mycket boll. Så det är just spelet med boll och tryggheten med boll som jag känner att jag har utvecklat sedan jag kom till Grekland. Jag har blivit bekvämare i en rollen.

Vilken position på planen har du i Aten (ligger femma i ligan)?
- Det har varit lite upp och ner under de två åren jag har varit där. Vi har haft lite olika tränare med lite olika filosofier men mestadels har jag legat i en defensiv position men har varit relativt delaktig i uppspelsfas och får ha mycket boll när vi rullar runt och när vi ska gå framåt. Men mest defensiv.

Har ni pratat något om Frankrike?
- Vi har pratat lite om hur vi kan tänka oss att möta deras spel och lite hur Frankrike spelar. Men det blir mer detaljer senare.

Vad tror du att det blir för matchbild?
- Frankrike borta säger sig själv att det är en tuff uppgift. Det är ett lag som gillar att ha mycket boll och har många bollskickliga spelare så det skulle inte förvåna mig om vi inte vinner bollinnehavet.

Är det någon spelare som har imponerat på dig?
- Det är ju världsklasspelare på varje position så det är klart att Griezmann, Pogba och Matuidi är fantastiska fotbollsspelare.

Om du får spela så ställs du mot Pogba - hur skulle det vara?
- Så är det ju och som jag sa så är det en fantastisk fotbollsspelare och det är inte konstigt att han är där han är. Fysiskt stark och väldigt teknisk så det blir en utmaning men det är hela det franska laget så det blir en utmaning för oss alla.

Vad talar för Sverige?
- Kollektivet först och främst. Historiskt är vi ofta väldigt bra som underdogs. När folk inte riktigt tror att Sverige riktigt ska lyckas, det är då man kliver fram som ett lag och som en grupp.

Se en tv-intervju med Johansson i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-08 kl 14:19

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER