Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jonas Thern stänger inte dörren till landslaget

Sverige (herr)

Jonas Thern som förbundskapten för Sveriges A-landslag?
IFK Värnamo-tränaren stänger inte dörren.
- Dyker det upp något som kittlar så får man ta ställning till det då, säger han till Värnamo Nyheter.

Foto: Bildbyrån

Jonas Thern och Janne Andersson.

Förra veckan fullbordade Sverige fiaskot i Nations League. Efter att nu ha åkt ur B-divisionen väntar spel mot landslag som Luxemburg, Färöarna och Azerbajdzjan framöver.

Pressen kring förbundskapten Janne Andersson har ökat med anledning av senaste tidens resultat. Endast en seger på sex matcher i Nations League och därtill missade Blågult att kvalificera sig till VM 2022 efter att ha förlorat playoff-finalen mot Polen i våras.

Svenska Fotbollförbundet har dock uttryckt stöd till Andersson, och i nuläget talar mycket för att han leder Blågult när EM-kvalet börjar nästa år. 

En som dock ropat efter förändring är förre Arsenal- och landslagsspelaren Anders Limpar. Vem han vill se som ny förbundskapten? Jonas Thern, numera assisterande tränare i IFK Värnamo.

ANNONS

Assisterad av Roland Nilsson och Jocke Björklund.

- Oj då, jaha. Okej. Det är en härlig trio. Jag är bäst på att prata av de tre. "Rolle" vet hur man får spelare i bra fysisk form. "Jocke" pratar inte lika mycket, men är bra på mycket annat som att få upp snabbhet på spelare, säger Thern, som tackat nej till landslaget tidigare, till Värnamo Nyheter.

- Jag har ju varit där en sväng, men inte som förbundskapten… Det får vi ta om det skulle… De har ju varit på mig genom åren och frågat om jag varit intresserad om jag vill vara med där. Nu är jag ju i en annan sits så att det…Det är faktiskt inget jag tänkt på.

Inte ett helt glasklara svar, men Jonas Thern stänger i alla fall inte dörren till landslaget:

- Naah, det ska nog mycket till. Idag jobbar man mycket i team och någon måste vara ansiktet utåt. Janne har skött det fantastiskt bra.

ANNONS

IFK Värnamo-profilen, som framgångsrikt fostrat flera av dagens elitspelare, har svårt att peka ut vem som borde ta över som ny förbundskapten. Förutsatt att Janne Andersson lämnar, då.

- Det beror lite på vad de är ute efter. Vill de ha någon som har rutin, varit med innan och kan det här. Ska det vara en svensk? Nån internationell? Jens Gustafsson i Polen har en fin framgång där nu, nä jag har svårt att hitta namn så. Det handlar om att få ihop gruppen så att alla trivs och sedan är det att jobba på några enkla saker. Man ska inte krångla till det för mycket. Jag skulle inte vara rädd att fortsätta med 4-3-3. Men det ska passa dig som ledare också. De som är där nu är mest trygga med 4-4-2 för då vet de hur de vill ha försvarsspelet. Som Janne sa man kan spela 4-4-2 när man tappar bollen och ha en organiserad försvarsorganisation och när man vinner bollen ha en 4-3-3, säger Jonas Thern till Värnamo Nyheter.

ANNONS

IFK Värnamo ligger på tionde plats i allsvenskan efter 24 spelade matcher, tio poäng före Degerfors på negativ kvalplats.

Publicerad 2022-10-04 kl 10:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto