Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Efter avslaget - Frej får "Hammarby" i sitt namn

Sverige

IK Frej ville först byta namn till Stockholm Talangfotbollförening, men fick avslag av Svenska Fotbollförbundet.
Nu kommer klubben i stället att heta Hammarby Talangfotbollförening Herrfotboll. 

Foto: Bildbyrån.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om turerna som varit kring ettan-laget IK Frej Herrfotbolls framtid. Klubben, som tidigare var en del av Alliansföreningen IK Frej, har tidigare haft ett nära samarbete med Hammarby, vilket togs till nya nivåer i fjol då Bajen, med hjälp av sponsorer och kontakter, valde att gå in och rädda klubben från de stora skulder man dragit på sig. Enligt Frejs dåvarande ledning hade alternativet varit att klubben gått i konkurs.

Flera personer från Hammarby tog i samband med det plats i Frejs styrelse och bland annat blev Bajens föreningschef Peter Kleve ordförande. I början av februari tog därefter Frejs medelmmar beslut om utträde från Alliansföreningen IK Frej och i och med utträdet togs beslut om ett nytt namn på föreningen, vilket blev "Stockholm Talangfotbollförening". Det fick dock senare avslag av Svenska Fotbollförbundet, då det är för likt Stockholms Fotbollförbund och därför behövde man komma fram till ett nytt namn.

ANNONS

Nu meddelar Frej, via sin hemsida, att klubben har hållit ett extra årsmöte för att ta beslut om ett nytt namn. Medlemmarna röstade då enhälligt igenom att det nya namnet blir Hammarby Talangfotbollförening Herrfotboll.

"Inför det extra årsmötet har vi haft en dialog med alla inblandade parter, där flera namnförslag har inkommit. Det sammantagna omdömet blev att det lämpligaste för föreningens framtida verksamhet är att föreningen byter namn till Hammarby Talangfotbollförening Herrfotboll", skriver klubben på sin hemsida. 

"Medlemmarna uttryckte att det var mycket positivt att laget ska spela gul/svarta tröjor och svarta shorts, för att anknyta till IK Frej och klubbens historia", står det vidare på hemsidan.

Hammarby förklarar i sin tur namnvalet så här på sin hemsida:

"Ett av de starkaste skälen till namnvalet är den naturliga utvecklingsväg som skapas för barnen och ungdomarna som redan i dag spelar i HTFF, när ungdomsverksamheten får en naturlig fortsättning på seniornivå i division 1", står det på hemsidan.

ANNONS

Hammarby skriver vidare:

"Ungdomsverksamheten i Hammarby Talangfotbollsförening har funnits sedan 2016 och det är där som Hammarby bedriver sin andralagsverksamhet för att fler duktiga ungdomar ska kunna fortsätta spela fotboll under Hammarbys fana. Vi har identifierat detta som en avgörande faktor för många av dessa ungdomar, att de får fortsätta att spela i en förening som heter Hammarby (TFF) och att de får möjligheten att identifiera sig själva som hammarbyare och Hammarbyspelare".

"HTFF är också ett projekt för att få fler ungdomar att spela högre upp i åldrarna, eftersom det råder brist på lag i Stockholm från gymnasieåldrarna och uppåt. Där ser vi att det finns en stor glädje bland ungdomarna när de kan fortsätta identifiera sig som Hammarbyspelare".

Hammarby Talangfotbollförening Herrfotboll kommer att spela i ettan under 2021, samtidigt som Hammarby tidigare har gett upp platsen som systerföreningen Hammarby TFF haft i division fyra. Den tar i stället Frejs ungdomsförening.

ANNONS
Publicerad 2021-03-04 kl 21:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto