Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Lättade fransmän tackar domaren efter segern

Foto: SCANPIX

Frankrike firar vinterlov med klart kommando över A-gruppen i VM-kvalet.
Trots en svensk knorr à la Juninho.
Och tack vare två misstag av domaren.

"Att vinna en match som den här kan vara ett tecken", konstaterar Vincent Duluc i tidningen L'Équipe efter den franska 2-1-segern mot Sverige på fredagskvällen.

"En svårvunnen seger. Men viktig", skriver namnen Vincent Duchesne i Le Figaro.

Överlag är den franska pressen tämligen enig. Les Bleus gjorde ingen stormatch mot Sverige, men visade karaktär genom att reagera snabbt på det svenska ledningsmålet och vända tillbaka initiativet.

Straff och offside?

Och så var det det här med domaren.

"Den serbiske domaren hade kunnat blåsa en straff för Sverige i början av matchen (när Djibril Sidibé drog John Guidetti i tröjan) och underkänna det andra franska målet. Men gjorde varken det ena eller det andra", skriver L'Équipe.

Förbundskapten Didier Deschamps har full förståelse för den svenska ilskan.

- De gjorde en solid insats och hade kunnat få med sig ett helt annat resultat, sade Deschamps efteråt och höll med om att Antoine Griezmann var offside inför det franska segermålet.

- Det hade kunnat blåsas av tidigare.

Forsberg som Juninho

Betygsmässigt hedras lagkapten Andreas Granqvist - "enorm i luften" - och målskytten Emil Forsberg bäst med 7 av 10 i L'Équipe. Forsbergs frispark jämförs med gamle brassen Juninho, mångårig mittfältskollega med Kim Källström i Lyon på 00-talet.

Fast samtidigt ifrågasätts också den franske målvakten Hugo Lloris tveksamma insats vid målet.

"Men vad hände på frisparken? Två steg åt sidan som hade kunnat bli fatala", konstaterar L'Équipe och ger Lloris en svag fyra i matchbetyg.

Avgörande Pogba

Efter 1-0-vinsten borta mot Nederländerna i oktober och hemmasegern mot Sverige har Frankrike skaffat sig ett stabilt psykologiskt övertag på huvudkonkurrenterna i gruppen.

Poängmässigt skiljer dock ännu inte så mycket, särskilt om Nederländerna gör vad som väntas av dem och besegrar Luxemburg borta på söndagskvällen.

För fransk del räknar pressen dessutom med att lagen ska kunna bli ännu bättre, när väl tilltänkte spelfördelaren Paul Pogba får till det ordenligt.

"Även om han fortfarande kan tjäna på att förenkla sitt spel så var det han som väckte laget genom kvitteringen. Pogba är avgörande - och det är precis det som så många väntar sig av honom", skriver Le Figaro.

Publicerad 2016-11-12 kl 12:21

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER