Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Lindelöf besviken - fick inte vara med på hörnor trots ett mål mot Bulgarien

Foto: SCANPIX

PARIS. Victor Nilsson Lindelöf gjorde mål på hörna mot Bulgarien.
Men mot Frankrike fick han inte gå upp på fasta situationer.
- Jag skulle jättegärna vara uppe, säger han.

I Benfica följer Victor Nilsson Lindelöf med upp som ett offensivt vapen på fasta situationer och när Sverige besegrade Bulgarien med 3-0 gjorde han ett mål på hörna. Ändå fick han stanna kvar på samtliga svenska hörnor och frisparkar mot Frankrike.

- Jag stannar inte kvar i klubblaget. Jag vet inte varför jag stannade kvar här, det är en fråga för Janne. Jag skulle jättegärna vara uppe på fasta situationer. Jag tror att jag kan tillföra något. Även om jag kanske inte gör målet så tror jag att jag kan skapa ytor åt andra också och dra på mig markering. Jag vill jättegärna gå upp men nu är det så här och om han vill ha mig hemma så stannar jag hemma, säger Lindelöf.

Har ni pratat om det?
- Vi har pratat lite och jag har sagt jag vill var där. 

Janne Andersson är väl medveten om att Lindelöf vill vara med på fasta situationer men motiverar sitt beslut så här: 

- Han var ju uppe mot Bulgarien för då hade han lämnat målgaranti och då gjorde han ju mål. Han hade varit på mig och sedan mot Bulgarien så fick han.

- Men nu mot Frankrike om man tittar på spelarna som vi har så har vi en över och då tycker jag att han är stark defensivt. Han är smart defensivt och då offrar jag honom. Ta väck Jakob Johansson, Ola Toivonen eller John Guidetti sätter jag ju inte hemma. Sedan är det Andreas Granqvist och Albin Ekdal och då väljer jag att hålla "Vigge" hemma, men jag är väldigt medveten om hans önskemål och varje gång vi tränar på fasta så ber jag om ursäkt till "Vigge" och då säger han att det är lugnt.

Varför fick han vara uppe mot Bulgarien?
- Han hade inte fått vara uppe innan och han tyckte att det var för jäkligt. Målgaranti kanske han inte gav mig men han sa att han är livsfarlig där. Sedan på träningen innan vi spelade mot Luxemburg så hade vi en avslutsövning och där var han fruktansvärt vass och gjorde mål på allt och då tänkte jag vad fasen. Då hade jag inte tänkt att ha honom där mot Luxemburg men därför fick han chansen mot Bulgarien och då gjorde han ju mål på en hörna.

Publicerad 2016-11-12 kl 14:34

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER