Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

LISTA: De skulle kunna bli Hamréns ersättare

Erik Hamrén slutar som förbundskapten för svenska landslaget efter EM.
Här är några namn som skulle kunna vara aktuella att ta över.

Håkan Ericson, 55, svenska U21-landslagets förbundskapten
Kommentar: Stod för en stor succé i somras då han ledde U21-landslaget till EM-guld i Tjeckien. Kan vara ett naturligt steg att ta klivet upp till A-landslaget. 

Jörgen Lennartsson, 50, IFK Göteborg
Kommentar: Tidigare förbundskapten för det svenska U21-landslaget och har ryktats vara förbundets förstahandsval till att ersätta Erik Hamrén. 

Henrik Larsson, 44, Helsingborgs IF
Kommentar: Ett namn som alltid kommer upp i landslagssammanhang. Har tidigare hyllats av Lars Lagerbäck som en framtida förbundskapten. Frågan är om ”Henke” är redo för uppdraget redan nu? 

Sven-Göran Eriksson, 67, Shanghai SIPG
Kommentar: Sveriges mest meriterade tränare genom tiderna har ännu inte varit förbundskapten för det svenska landslaget. Lär vara sista chansen nu för Svennis att hoppa på uppdraget innan pensionen väntar. Skulle dock behöva lämna sitt välbetalda uppdrag borta i Kina.

BUBBLARE

Hans Backe, 63, Finlands förbundskapten
Kommentar: Sågs av många som det främsta alternativet till att ersätta Hamrén innan han i höstas valde att hoppa på uppdraget i Finland. Kan finnas klausul i det finska kontraktet så 63-åringen fortfarande är tillgänglig ifall förbundet faller för honom.

Stuart Baxter, 62, Klubblös
Kommentar: Berättade i vintras i podcasten ”Lundh” att han skulle vara intresserad av att bli svensk förbundskapten.  Kontraktslös efter att ha fått sparken i turkiska Genclerbigli. 

Janne Andersson, 53, IFK Norrköping
Kommentar: Över en säsong så förvandlades Janne Andersson från ”Party-Janne” till ”Guld-Janne”. Kan framgången även ta honom hela vägen till förbundskapten är nu frågan.

Roland Nilsson, 51, svenska P00-landslagets förbundskapten
Kommentar: Om Sverige går på det "interna" spåret, men Håkan Ericson väljer att inte ta över efter Hamrén, eller att förbundet inte vill ha Håkan, så kan Nilsson bli aktuell.

Pia Sundhage, 55, svenska damlandslagets förbundskapten
Kommentar:  Ser inte ut att ha några planer på att förlänga sitt kontrakt som löper ut december i år. Skulle i såna fall bryta barriärer genom att bli Sveriges första kvinnliga förbundskapten på herrsidan. 

Nanne Bergstrand, 59, Hammarby IF
Kommentar: Ett namn som lär dyka upp hos förbundet då man diskuterar framtida namn. Lyckades med att ta upp Hammarby till Allsvenskan och har nu etablerat laget i den högsta serien. Lär vara sugen om frågan dyker upp. 

Magnus Pehrsson, 39, Estlands förbundskapten
Kommentar: Ung tränare som dessutom redan fått rutin som förbundskapten. Skulle förmodligen inte tacka nej till att byta upp sig till det svenska landslaget.  

Pelle Olsson, 52, Djurgårdens IF
Kommentar: Rutinerad tränare som ändå har många år som tränare framför sig. Varit med länge och lär också dyka upp bland alla namn som diskuteras kring framtida förbundskaptenen. 

Omröstning
Vem vill du se som nästa förbundskapten för det svenska herrlandslaget?
  • Håkan Ericson
  • Jörgen Lennartsson
  • Henrik Larsson
  • Pia Sundhage
  • Stuart Baxter
  • Hasse Backe
  • Sven-Göran Eriksson
  • Janne Andersson
  • Någon annan
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-02-01 kl 13:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons