Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Luis Enrique pikar Janne Andersson - igen

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Efter ett nytt spanskt kryss hyllas Polen av Luis Enrique.
Som samtidigt pikar Janne Andersson - igen.
- Jag gillar tränare som vill anfalla, säger Spaniens förbundskapten.

2:27
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Spanien-Polen i spelaren ovan.

Efter 0-0 mot Sverige i EM-premiären uttalade sig Spaniens förbundskapten Luis Enrique med syrlighet i rösten rörande Blågults sätt att ta sig an matchen.

- Vi var helt klart det bästa laget. Sverige försökte bara försvara, sa tränaren.

Under lördagen spelade Spanien 1-1 mot Polen och efter den matchen valde Luis Enrique att pika Sveriges förbundskapten Janne Andersson - igen.

Han var nämligen tydlig med att lyfta fram att han tycker att Polen gick in med ett annat, mer offensivt, tankesätt mot Spanien - och att han gillar det.

- Det fanns stunder då Polen låg lågt men de pressade vår bollhållare, så det var en annorlunda match jämfört med den mot Sverige, säger Luis Enrique.

ANNONS

- De stängde ner många av de vägarna vi vanligtvis tar oss fram via och de pressade oss högt.

Luis Enrique tycker att mötet med Polen resulterade i en bättre fotbollsmatch.

- Vi hade det mycket tuffare i den här matchen än mot Sverige. Vi anföll hela tiden mot Sverige, då väntade vi bara på att få möjligheten att avgöra matchen. Polen försökte ta sig ur sin planhalva och kontra. Vid tillfällen pressade de oss högt, så ur det perspektivet var det en bättre match.

Om Polen säger han också:

- Jag är imponerad. Det var mycket svårare att försöka slå Polen än Sverige. Om det här skulle varit en boxningsmatch tror jag att vi hade vunnit på poäng, men jag tycker att Polen kunde ha vunnit också. De jobbade väldigt bra defensivt men de gav inte upp försöken att anfalla, vilket var smart. De skapade problem för oss.

ANNONS

Vilken fotboll Luis Enrique föredrar? Polens framför Sveriges.

- Från första början var det tydligt att de ville försöka gå offensivt. De pressade oss högt upp i planen. Jag är ett fan av det Paulo Sousa (Polens förbundskapten) gör. Jag gillar tränare som försöker anfalla. 

- Vi behövde pressa Polen väldigt bra för att vinna bollen. Spelar de så kan de slå vilket lag som helst, Sverige inkluderat. Sen får vi se vilka lag som förtjänar att gå vidare.

Spaniens förbundskapten säger också:

- Vi förtjänade att vinna mycket mer mot Sverige. 

För att gå vidare från Grupp E måste Spanien (två poäng) vinna mot Slovakien (tre poäng) i sista gruppspelsomgången. Sverige (fyra poäng) behöver ett kryss mot Polen (en poäng) för att säkra avancemang.

Grupp E

# Lag S V O F +/− P
1 Sverige 3 2 1 0 2 7
2 Spanien 3 1 2 0 5 5
3 Slovakien 3 1 0 2 -5 3
4 Polen 3 0 1 2 -2 1
Publicerad 2021-06-20 kl 01:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto