POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Lundh om Wendts beslut: "Har haft svårt att göra avtryck"

Foto: Bildbyrån.

Oscar Wendt tackar för sig i Blågult.
Fotbollskanalens Olof Lundh menar att den hårda konkurrensen är en förklaring.
- Han är väl egentligen trea efter både Martin Olsson och Ludwig Augustinsson, säger han.

Det var på fredagseftermiddagen som beskedet kom. Oscar Wendt, till vardags i tyska Borussia Mönchengladbach, väljer att tacka nej till fortsatt spel i det svenska landslaget. Detta trots att han så sent som i onsdags togs ut i Janne Anderssons kvaltrupp till mötet med Vitryssland.

Fotbollskanalens Olof Lundh menar att det är ett avbräck för Blågult, men att Wendt samtidigt haft svårt att övertyga i landslaget.

- Det är trist att Oscar Wendt som spelar regelbundet i ett bra lag i en av Europas bästa ligor inte får plats i en svensk landslagstrupp, det kommer man inte ifrån. Sedan har han haft svårt att göra avtryck både under Erik Hamrén och Janne Andersson. Det är spelare som går före honom och det påverkar väl också hans motivation att ställa upp, säger han.

Wendt är långt ifrån ensam till att ha valt att tacka nej till landslaget. Sedan Andersson tog över har spelare som Rasmus Elm, Erik Johansson och Zlatan Ibrahimovic alla valt att ge samma besked.

- Det är något lite nytt på det sättet att man känner att klubblaget räcker. Både Erik Johansson och Oscar Wendt spelar i klubblag som ofta spelar i Europa och det blir väldigt flitigt matchande. Börjar man då komma upp i åren så kanske man känner att det inte är riktigt hundra om man inte verkligen är given i landslaget. Landslagen sätts under press på grund av att en del klubblag spelar oerhört mycket.

Wendt togs in i värmen av Janne Andersson efter att ha petats till EM 2016 av Erik Hamrén. Men efter att ha startat i den nye förbundskaptens första tävlingsmatch har han varit en bit från startelvan.

- Martin Olsson är skadad och han hade haft en chans att vara med, men konkurrensen på vänsterbacksplatsen är väldigt hård. Martin Olsson är väl fortfarande etta och sedan kommer Ludwig Augustinsson som går otroligt bra i Köpenhamn och är på väg till Werder Bremen. Wendt fick faktiskt starta i Janne Anderssons första tävlingsmatch, men sedan åkte han på något sätt ut och han känner kanske att han inte vill lägga den tiden och den energin när han är rätt så långt efter. Han är väl egentligen trea efter Martin Olsson och Ludwig Augustinsson.

Publicerad 2017-03-17 kl 16:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå