Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Martin Olsson trivs med nya landslagsrollen: "Men tar lite tid"

Foto: Scanpix

Försök igen

I anfall spelar Sverige numera med en 3-5-2-liknande formation.
Annorlunda för vänsterbacken Martin Olsson.
- Inte van vid att spela så högt upp, men det kommer, säger Olsson till Fotbollskanalen. 

Han spelade så med IFK Norrköping - och han spelar så med svenska landslaget. Janne Andersson ser gärna att en av ytterbackarna följer med högt upp i anfallen och skapar en sorts 3-5-2-formation. I landslaget är det vänsterbacken Martin Olsson som ska gå framåt i offensiven och framför sig har han Emil Forsberg som har en närmast fri roll.

- Emil går in mycket i banan, det är där vi försöker hitta honom. Jag försöker stretcha motståndarnas backlinje och hålla bredden. Det är en ny spelidé så det kommer ta lite tid, men det har sett bra ut, sa Olsson efter 3-0-segern mot Bulgarien i måndags.

Vad tror du om rollen för dig i längden?
- Det känns okej. Jag gillar att vara offensiv också, det är inget jag klagar över. Men jag är inte van vid att spela så högt upp som han (Janne Andersson) vill, men det kommer. Det har känts bra och efter några matcher tror jag det kommer vara bra

- När vi spelar så här kan det bli att jag måste utmana två gubbar på min kant, för Emil är så långt inne. Så ibland måste jag spela tillbaka bollen. De försöker ju lämna den kanten till mig. Det kan vara tufft ibland, men det är inget jag klagar på.

Norwich-försvararen trivs med det nya landslaget.

- Det är ett nytt lag och det tar tid att spela ihop det. Vi har inte förlorat än så det känns bra. Vi kommer gå in i matchen mot Frankrike med självförtroende, säger Olsson.

- Jag gillar Janne. Han har en klar spelidé, men det tar som sagt tid att spela in den. Han vet han vad vill och om några matcher kanske det sitter ordentligt.

Den 11 november väntar Frankrike på bortaplan i VM-kvalet. Just nu står Sverige på sju poäng efter tre omgångar.

Se Sveriges mål mot Bulgarien i sportsändningen ovan.

Publicerad 2016-10-12 kl 07:26
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER