Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mrabti hoppas komma i väg i januari: ”Vill helst inte gå som Bosman”

Sverige (herr)

ABU DHABI. Kerim Mrabti är tillbaka i landslagsdräkten.
Och drömmer om en flytt till Tyskland.
- Det är klart att jag vill ta det steget, säger han till Fotbollskanalen.

1:20
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges möte med Estland i spelaren ovan.

För två år sedan hoppade Kerim Mrabti in när Sverige mötte Estland i Abu Dhabi och drog sönder korsbandet i knät. Därför var det speciellt för honom att återigen agera inhoppare för Sverige i ett möte med Estland i Abu Dhabi. Denna gången slutade det lyckligt.

 - Jättekul att få avsluta det jag påbörjade för två år sedan och även om det är en annan förbundskapten är det mycket som är sig likt, samma hotell, träningsanläggning och reportrar. Så det var en liten ”déjà vu” för mig, men det var fantastiskt kul att spela fotboll, säger Kerim Mrabti dagen efter matchen som blev hans andra landskamp.

ANNONS

Nervös?
- Nej, faktiskt inte, bara hungrig på att göra ett mål och bidra. Jag känner att vi var mycket bättre än Estland över hela matchen, men de gjorde en bra prestation och tog ledningen. Sedan gjorde vi en fantastisk andra halvlek.

Efter ett missat 2016 på grund av den allvarliga knäskadan kom Kerim Mrabti tillbaka 2017 och bidrog till att Djurgården blev trea i allsvenskan. Med tanke på att han bara har ett år kvar på kontraktet kan det vara läge för Djurgården att sälja honom i januari.

Mittfältaren kom till Djurgården 2015 från Sirius och hade dessförinnan spelat i Enköping. Nu är han sugen på en flytt utomlands.

- Det är klart att jag vill ta det steget. Jag hade stora ambitioner efter 2015 och ville vara kvar ett halvår och sedan gå, men då kom korsbandsskadan och jag var borta hela 2016. Detta året vill jag spela hela året och nu känner jag att jag är tillbaka och är så pass mogen både som spelare och människa så jag kan ta det steget. Jag vill hålla den dörren öppen, men det ska vara rätt klubb för mig och inte bara flytta för att jag ska flytta, säger han.

ANNONS

Vilka diskussioner har du med Djurgården?
- Det är klart att vi ska se över vad som är bäst för klubben och för mig. Har varit tydlig med att jag helst inte vill gå som Bosman utan jag vill ge tillbaka till Djurgården, men det ligger lite i mina egna händer och jag vill komma till en klubb som är rätt för mig och att det är bra för Djurgården. Vi för en dialog och jag är under kontrakt med Djurgården ett år till. Jag känner att jag har en bra kontakt med Djurgården och Bosse (Andersson, sportchef) och även mig agent har en bra relation med Bosse.

- Klubben vill att det ska komma in rätt bud, att de ska få bra ut av mig. Jag vet inte vad de har för prislapp.

Hur ser du på att förlänga kontraktet?
- Svårt att säga, jag vill ge tillbaka till Djurgården, men samtidigt hamnar man snart i en situation som Bosman och det är en dröm för varje spelare att vara Bosman efter en bra säsong.

ANNONS

Fast att vara Bosman är väl inte alltid bra, emellanåt hamnar man i kläm när man inte kostar något och de inte satsar på en?

- Nej, precis, det är klart att det är en nackdel. Jag vill känna att jag har en bra relation med både Djurgården och Bosse att när jag lämnar så ska jag kunna komma tillbaka utan att det är ett problem.

Kerim Mrabti har sett hur en hel rad svenska spelar med Emil Forsberg i spetsen gått till den tyska andraligan och sedan försökt få fart på karriären och där RB Leipzig-spelaren haft en fin utveckling:

- Jag gillar tyska ligan och tror att det är bra för min spelstil och sedan kan det vara Bundesliga 2, men då vill man gå till något av topp fem lagen. Man ser på Simon Hedlund, Sebastian Andersson och Ishak som gjort det väldigt bra och att det är bra lag och en liga som påminner som Sverige men att det är en uppgradering på alla nivåer. Det är Tyskland jag riktat in mig på, tidigare var det Holland som var det klassiska steget för svenska spelare men det har jag lagt bakom mig, säger Mrbati.

ANNONS

Djurgården har redan tappat Magnus Eriksson och Kim Källström och även om även Mrabti försvinner blir det stora hål i truppen:

- Jo, det är klart att det är ännu ett tapp, men Bosse är finurlig på att hitta spelare. Om jag lämnar tror jag han kan ta in en minst lika bra spelare. Det är klart att det är tunga tapp med Mange (Eriksson) och Kim (Källström).

Är en flytt utomlands ett skäl för att kunna nå det riktiga landslaget?
- Definitivt. Sedan ser man att en spelare som Ken (Sema) som gjort det bra i allsvenskan och i Europa League tagit sig hela vägen och det visar att Janne har koll på allsvenskan om man är kvar i allsvenskan.

På torsdag väntar ny match för Sverige, mot Danmark, och då kommer Kerim Mrabti få starta.

Publicerad 2018-01-08 kl 13:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto